|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

Služba za informiranje Grada Solina

komentar-dana-neven

Služba za informiranje Grada Solina…u svakom normalnom i zdravom gradu s vizijom napretka demokracije i javnosti kao i u svakoj normalnoj državi nikada ne bi smjelo biti upitno tko si što si za koga si…ali…naravno kako je kod nas sve na temeljima po babi, po stricu, tetku, pretku, po opredjeljenosti, po ljubavi naspram podobnosti tako i naša solinska Služba za informiranje gaji simpatije prema nekim medijima dok neki drugi medij po njihovoj subjektivnoj procjeni treba jednostavno zbrisati s lica zemlje…što zbrisati…i same članove u top pa ispaliti daleko u Svemir.

Zašto? Zato što ti neki mediji su se našli s vremena na vrijeme racionalno i otvoreno pisati i donositi istinu u Grad. Ma vidi, kako se samo usuđuju biti otvoreni i bez dlake na jeziku? Pa da bi sve ostalo lipo i uredno u gradu u kojem štošta smrdi…tu se je služba za informiranje pobrinula da se onda odnose samo s onima koji su dobri i poslušni.

Tako je i naš portal poslao na više adresa zahtjev za dnevnim informacijama pa tako i na adresu našega Grada, u smislu dobivanja “Gradskih obavijesti za medije” i to sve u svrhu promidžbe grada Solina.

Tako  npr. neke institucije šalju svaki dan u točno vrijeme izvještaje, dok naša Gradska institucija za odnose s javnošću ima samo pet informacija  u zadnja tri mjeseca. Doista smiješno kada se uzme u obzir da se gotovo svaki dan u gradu nešto gradi i radi, a kada im se obratimo usmeno za info uvijek isti odgovor…”uskoro ćemo odgovoriti na vaš upit”…ili jos bolji i smješniji odgovor…”pa zar Vam nisam poslala mail”.

 

Tako na primjer zahtjev koji sam poslao 05. travnja, 2016 i koji je uredno protokoliran još nije dobio službeni odgovor.

Usmeno mi je rečeno da je  mail kontakt našeg web portala postavljen u sustavu, kao i mail kontakti drugih medija te da ne brinem jer ću uredno dobivati sve vijesti koje se odnose na Grad Solin, kao i drugi.

Međutim, tome nije tako!

Zašto uopće postoji Služba za informiranje? Da bi se javno odnosili s podobnima i stvarali zatvoren krug obmana i neistina? Čemu mi građani trebamo solinsku službu za informiranje, ako nisu sposobni objektivno odrađivati svoje poslove. I tako dok drugi mediji uredno više ili manje imaju privilegiju dobiti odgovore na svoje upite, saznavati sve novosti vezane uz Grad Solin na vrijeme, naš portal koji po zasluzi vedri, a po zasluzi i kritizira ostaje i dalje uporno zakinut za bilo kakvo uljudno obrazloženje…informaciju…situaciju…
Ali mi ne bi bili mi, pa se naravno uvijek i na vrijeme snađemo i donosimo vijesti prije svih! 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...