|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Skeet: SK Voljak nosi titulu ekipnog prvaka Hrvatske

 

Na streljani Luže u organizaciji SK Novi Zagreb, prošlog vikenda, održano je Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, disciplina SKEET. Uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka strijelci su odgovorno i sportskim duhom odradili dvodnevno natjecanje. Nakon kvalifikacijskog natjecanja šest najboljih strijelaca plasiralo se u finale.

Konačni poredak nakon finalne serije:

Pavao Granić , SK VoljakMijo Uroš, SK DubrovnikMiroslav Šakić, SK VoljakDamir Katić, SK VoljakAntonio Šabadin, SK DubrovnikMarko Škarica, SK Voljak

U ekipnom dijelu strijelci SK Voljak pogodili su 298 meta te uvjerljivo osvojili 1. mjesto! Što je ukupno šesnaesta osvojena titula ekipnog prvaka Hrvatske. U finalnoj seriji vodila se žestoka borba dok je Pavao Granić bio je u prednosti od početka finala pred ostalim strijelcima. No, na kraju su odmjeravali snage, Pavao Granić i Mijo Uroš.

Finale je završeno pobjedom Pave Granića (47/60 ), drugo mjesto osvojio je Mijo Uroš (42/60), dok je treće mjesto pripalo Miroslavu Šakić (35/50). Ovim natjecanjem u Lužama, prema kalendaru natjecanja, sezona je završena.

-Neke ciljeve smo ostvarili, a nekima bili na domak – vele nam iz SK Voljak – Ostaje nam da se zbroju dojmovi i za iduću sezonu isprave greške. Rezultati nisu loši, još jednom se pokazalo da se radom i treningom mogu postići zadani ciljevi.

Navedimo, Pavao Granić osvojio je finale KUP-a i naslov državnog prvaka u skeet-u. Dodajmo i njegovo osvajanje Jadranske lovačke lige te 4. mjesto na prvenstvu Austrije u skeet-u i ono najvažnije, postavljenje novog hrvatskog rekorda u skeet disciplini – 120/125 meta. Može se ustvrditi da je Pavao Granić zaista imao izvrsnu sezonu.

Od ove sezone SK Voljak ima i jednog talentiranog juniora Marka Škaricu. Škarica je nakon tri natjecanja ostvario svoj osobni rekord 98/125 mete, što je za njegovu dob i iskustvo izvrstan rezultat. Odradio je natjecanje sa starijim kolegama i to bez kompromisa, upornim radom uz iskusne kolege i stručan nadzor Škarica već sada svojim rezultatima pokazuje potencijal da izraste u vrhunskog strijelca. Kao nagradu za ustrajan rad, Marko Škarica u idućoj sezoni ima na raspolaganju novu klupsku pušku kojom će pucati, Beretta 682 Gold E i novi TSK-a kundak, poklon od svog oca. Nadamo se da će mu ove novine donijeti još bolje rezultate u idućoj sezoni.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL