|  |  |  | 

Grad Solin Solinjani pitaju ZP Izdvojeno

SKANDALOZNO: POLITIKA U DJEČJEM VRTIĆU “Cvrčak”

 

Gradsko poglavarstvo

piše: Neven Gabrić

Gradsko Vijeće Grada Solina u utorak 12. travnja 2016. godine održalo je svoju burnu sjednicu na kojoj je izabrana nova ravnateljica DV “Cvrčak” Anđela Biuk, iz Splita.

Čitava stvar ne bi bila toliko apsurdna da se i u ovaj izbor nije umiješala politika kako to kod nas uvijek biva.

Naime, nova ravnateljica DV “Cvrčak” dolazi nam iz Splita, te po svom iskustvu i stručnoj spremi svakako zaostaje za do sada aktualnim ravnateljem DV “Cvrčak” gospodinom Davorom Mikasom iz Solina, koji je bio dugogodišnji ravnatelj DV “Cvrčak”, osoba čiji je rad i zalaganje iznimno cijenjeno među roditeljima i djelatnicima vrtića, a što bi svakako kod izbora novog ravnatelja trebala biti osnovna pretpostavka da netko bude izabran za tako važno vodeće mjesto.

Premda su upravo roditelji i djelatnici kao najvažniji segment u ovim izborima dali svoj glas upravo za dosadašnjeg ravnatelja gospodina Mikasa, politika je ipak na kraju rekla svoje.

Vjeran Dragičević u ime kluba SDP-a rekao je, “Skandalozno je da se pri izboru za novog ravnatelja/ravnateljicu nije tražilo ono najvažnije, a to je plan i program rada iz kojega će biti razvidno kako pružiti još kvalitetniju uslugu i kako sve podići na jedan viši nivo, zatražio je i poništenje Odluke o izboru nove ravnateljice Anđele Biuk, iz Splita, i da se natječaj ponovi sa proširenim uvjetima, kako bi vjećnici koji donose ovakvo bitnu odluku imali više kriterija za odlučivanje. Naglasio je i to da u posljednje četiri godine, koliko je on vijećnik, vijećnici HDZ-a su imali samo hvale vrijedne riječi za gospodina Mikasa, i jako je čudno zašto mu nisu produžili mandat”.

Kako doznajemo glavni razlog ovakvog ishoda upravo je pogodite što?
Naravno, opet politika, točnije, sukob unutar solinskog ogranka HDZ-a i njegove dvije struje.

Čitava ova napeta situacija dovela je do toga da se je poradi sile nezadovoljstva odmah pristupilo potpisivanju peticije te je tako od 150 radnika DV “Cvrčak” peticiju kojom se traži produženje mandata g. Mikasa na mjesto ravnatelja DV “Cvrčak” podržalo 145 radnika.

Dakle, naša djeca, umjesto da su naše blago, da nam je na prvom mjestu samo inetres naše djece, naše budućnosti, mi istoj toj našoj djeci već od prvih koraka namećemo politiku u njihovom najvažnijem dijelu života.

Slušajući sva ta silna prepucavanja na Gradskom Vijeću, slušajući što je to tim političkim glavama bitno, ne možete, a da se ne zapitate, gdje sve to vodi, do kada će to trajati, ima li kraja toj silnoj grabežljivosti za foteljama???

Zar je moguće da Solin nije sposoban imati ravnatelja/ravnateljicu, stručnu, školovanu, kompetentnu osobu koja živi i djeluje u Solinu, već moramo imati ravnatelja/ravnateljicu iz drugog grada, osobu koja nikako ne može prepoznati one osnovne potrebe jer ne diše i ne živi s ovim Gradom, negovim ljudima i njegovom djecom?

Posao ravnatelja dječjeg vrtića posebno je delikatan, osjetljiv i važan poziv, to nije samo da odradim od 8.00 do 16.00, to je puno više, to se treba živjeti i osjetiti svakoga dana u svakom segmentu, a to može samo osoba koja živi ovaj Grad, ove ljude i ovu djecu.

Bježali smo od totalitarističkog, svega onog što je predstavljao komunizam i jednoumlje, a upravo su se sve te odlike mogle vidjeti i čuti na Gradskom Vijeću Grada Solina u utorak 12. travnja 2016. godine.

Pitamo se, do kada će politika biti naša jedina vodilja?

 

piše: Neven Gabrić

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...