|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

SKANDAL!!! Objekte poduzetnika srušili u kratkom vremenu, a ilegalne radove Grada Solina 15 godina nitko ne dira

 

Foto: Solin Live

Ovih dana pratimo događaje sa žnjanskog platoa gdje privatnici sami ruše svoje ilegalno izgrađenje objekte. Njihovo rušenje u stopu prate građevinski inspektori “naoružani” policijom i zaštitarima. Sve je to lijepo i bajno i izgleda da pravo i sustav funkcionira i da je zakon isti za sve. Susjedni grad Solin, mjesni odbor Kučine i slučaj Drage Markovića dokaz je da pravo i zakon nisu jednaki pred svima.

Naime davne 2002 godine gospodin Renato Prkić (trenutno predsjednik Gradskog vijeća Solina) bio je ŠEF odjela za komunalne djelatnosti gospodarstvo i upravljanje prostorom Grada Solina i te davne 2002 započeo je sa ilegalnim poslovima u Gradu Solinu kada je naredio da se izbetonira put tlocrtne površine cca 8 x 4m, debljine 10cm koje je izvedeno južno od ceste Mravince – Žrnovnica u Ulici Drage Markovića bb na dijelu ć.z. 1353/1 K.O. Kučine, to jest na zemlji koja je u vlasništvu gospodina Drage Markovića.

U prilogu su i dokazi da je gospodin Renato Prkić kao šef odjela za komunalne djelatnosti gospodarstvo i upravljanje prostorom Grada Solina, dobio nalog da isto mora ukloniti, šta do dana današnjeg nije učinjeno.

Poslali smo upit i na adresu gospodina Prkića, ali do objave članka nismo dobili odgovor.

Da stvar bude gora isto nije uklonjeno ni od strane građevinskih inspektora, istih onih koji se šepure po žnjanskom platou i uz pratnju policije i zaštitara nadgledaju i ruše ilegalne objekte poduzetnicima.

Foto: Solin Live

Gospodin Drago Marković ovog petka, jučer, 27.10.2017. osobno je ošao na Žnjan upitati te iste građevinske inspektore kada će doći njegov slučaj na red, u našem videu uživo možete pogledati kako inspektori nemaju komentara na Dragin slučaj iako su svi redom upoznati s istim, i kako kukavički bježe od gospodina Drage Markovića.

Žalosna je i ova parola “TU SMO ZBOG VAS”, a video je dokaz da parola nema veze s istinom i stvarnim životom.

Mi se pitamo, zašto se poduzetnicima ruši u ovako kratkom vremenu od donošenja odluke o uklanjanju a Dragin slučaj čeka već 15 godina?

 

Ovim putem pozivamo kolege, onih medija koji se ne boje HDZ-ove tiranije, da se pozabave ovim pitanjem i problemom gospodina Drage Markovića i na vašim medijima proširite ovu priču.

Ukoliko trebate kontakt od gospodina Markovića slobodno nam se javite, video iz priloga a također i fotografije slobodno možete koristiti.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u