|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

„SafetyNet- Bitka za sigurnost“ u Solinu

 

 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s aktivnostima u preventivnom projektu „SafetyNet-Bitka za sigurnost“ i sutra dolazimo u Solin kako bi s građanima razgovarali o ovoj temi. Želimo da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta. Preventivni projekt provodimo zajedno s našim partnerima Odborom za sigurnost splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba.

Uz pomoć naših partnera izradili smo i informativne materijale s korisnim savjetima za građane. Objavili smo informativni materijali, korisne informacije, opise različitih vrsta prevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ukoliko ne budu oprezni Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela mogli doći do potrebnih informacija. Poruka preventivne akcije „Oprez prije klika!“ jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu.

U suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta, u utorak, 16. svibnja 2023 godine s početkom u 14 sati, u Teatrinu ( Ulica kralja Zvonimira 90) održat će se panel rasprava o ovoj temi na kojoj će uz predstavnike Grada Solina sudjelovati načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije.

Pozivamo zainteresirane građane da nam se pridruže i informiraju se o novim trendovima, ali i o načinima zaštite u svijetu Interneta.

Pozivamo predstavnike medija da poprate ovaj događaja, a sve kako bi uz vašu pomoć korisne informacije došle do svih građana.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL