|  |  | 

Pametnomu dosta ZP Izdvojeno

RUPA BEZ DNA

 

Foto: Solin Live (Put Majdana)

Kaže stari narod kako se nije rodija taj koji bi rupu začepija.

U stara vrimena se nemilice skakalo, po krevetu, kauču, u pojeti, na ledini, sve u pokušaju da se rupa začepi al neće pa neće. S vrimenom snaga kopni, uđe se u neke godine i svi pokušaji postanu mlaki, traljavi i bezuspješni te na kraju digneš ruke od svega.

Ovih dana san vidija pokušaje krpanja solinskih rupa od strane solinskih aktivista di su se slikovno izrazili i podsjetili na način kako se to nekada radilo. Digneš ga, staviš i probaš je začepit. Problem nastane kad je rupa velika a alat mali, pa se to pretvori u Sizifov posao.
Svjesni su toga i gradski oci pa su odavna odustali, jer im kojekakvi pojedinci i prometala kvare posao.

Ma zamisli drskosti???

Mi napravimo cestu, a vi vozite po njoj, umisto da prošetate tom dionicom koja je zakrpana. I tako mi zakrpamo rupu svako desetak godina a nesavjesni vozači je nanovo naprave.

Ma koga vi pravite ludim???

Mi krpamo vaše rupe a vamo nemamo novaca za krpat rupe na oranici uz Jadro, strižemo perje paunovima svako prijestupne godine umisto dvaput godišnje, mlaz vode za zalivanje zelenih površina je ki u starca koji nije na Prostamolu, a sve zbog prisilnih mjera štednje i vaših rupa. Šta se sami ne skupite i zamišate dva sića malte i to pokrpate i onda zero ligadine i stvar riješena.

Moramo li mi iz gradske uprave sve???

Budući da Solin slovi ka najmlađi grad u Hrvatskoj, i ova aktivistička priča je krenila od najmlađih prije misec dana kad su rekli tetama u vrtiću da oće u žutim prslucima u jutarnju šetnju Solinom. Sad su i starijima naresla muda pa se Solinom širi aktivistička parola koja proziva gradonačelnika i ukazuje na u rupe u radu grada i njegovih kooperanata.

Traže hitno krpanje rupa koje su se nagomilale u ovih dvajst i kusur godina, traže transparentnost u radu i djelovanju, traže viziju i perspektivu, traže odgovore na mnoga otvorena pitanja.

Ono čega ti aktivisti nisu svjesni jest da su već dobili odgovor na sva svoja pitanja, a on se krije u slici ilitiga simbolu kojim su pitanja i postavili. Šta su tražili i kako su tražili, to će i dobit. Prozvanome su praktički stavili odgovor u usta. A onda ga je on njima vratija nazad i metnija im ga duboko. Ostaje samo jedno pitanje…

Je li začepija rupu???

mm

ABOUT THE AUTHOR