|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

RUKOMET – ŽRK PETASON-VRANJIC: Vranjičanke pobjednice regionalnog Kupa 

 

ŽARK SPLIT – ŽRK PETASON-VRANJIC  29:34

   

U SD Gripe u Splitu, 11. veljače 2021., odigrano je finale Regionalnog kupa između domaćina ŽARK Splita i RK Petason Vranjica. Zasluženo je pobijedila ekipa Petason-Vranjica, rezultatom 29:34. 

U redovima Vranjičanki najuspješnija je bila povratnica u matični klub Marija Draganić (Ljubičić) sa 14 postignutih pogodaka. Na drugoj strani iskusna Marija Hrgović predvodila je Splićanke sa 13 postignutih pogodaka, ali nije bilo dovoljno za pobjedu domaćina.

Utakmicu je odlično otvorila ekipa Splita, i imale su vodstvo do 18 minute. Vranjičanke su zbile svoje redove u obrani, a u napadu organizirano dolazile do brzih golova. Slijedi dominacija igračica trenerice Suzane Ćoko-Vulikić, dolaze u vodstvo, a u 52. minuti imaju prednost od osam pogodaka. Čestitamo i jednoj i drugoj ekipi što su nam pružile dobru utakmicu! Obje ekipe će igrati u završnici Kupa RH.

Igračicama i stručnom vodstvu RK Petason Vranjic jedno veliko hvala za novi pehar u prostorijama u GSD na solinskoj Bilankuši.

Rukometašice Petason Vranjica ne odustaju od povratka u Prvu HRL, zaključiti je iz razgovora sa tajnicom kluba Anitom Božić. Premda su nakon nepotpunog osmog kola na vrhu Druge HRL jug, nisu zadovoljne zbog dva poraza od ŽARK Splita i Trogira. Želja im je na tome rade, povratak u prvu ligu. Svakako da im je važan ishod utakmica splitskog derbija između Splita 2010 i ŽARK Split. Povratkom Marije Draganić dobili su na kvaliteti i snazi, a njenim stopama krenula je Ivka Kljaković Gašpić i registrirala se za prvoligašice iz Sinja!

– Moj povratak u matični klub je trebao biti rekreativni zbog problema sa leđima, no nije tako, dati ću sve od sebe, jer želimo prvo mjesto i povratak u elitu. Prvi dio se malo kiksalo, no odlično se trenira i možemo dobiti svakoga što je potvrdila i finalna utakmica za Kup. Nažalost moramo ovisiti i o drugim rezultatima, ali sezona je duga. Uvjerena sam da možemo dobiti konkurentice Trogir i ŽARK Split, jer mlađe igračice dobro rade i zaslužile smo prvo mjesto. Nagovorila sam i kumu Mateju Olujić Šimičić, da se uključi nakon što je rodila drugo dijete, i biti će spremna za završnicu prvenstva. Ovom klubu sam veliki dužnik, jer tu sam krenula u karijeri i stoga sam na neki način odlučila pomoći vratiti ugled klubu u hrvatskim okvirima, jer to zaslužuje – rekla je Marija Draganić, ex Ljubičić.   

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL