|  | 

Sport

RUKOMET: Solinski reprezentativci Ivić i Božić-Pavletić

 

Božić Pavletić bez Kupa u Nexe

Nexe iz Našica će bez Josipa Božić-Pavletića morati u završnicu Kupa Hrvatske u Umagu. Mladi reprezentativac iz Solina će slijedeću sezonu igrati u PPD Zagrebu, bit će odsutan s terena najmanje mjesec dana nakon što je na pripremama reprezentacije u Poreču ozlijedio gležanj. Ruptura je ozbiljna, mirovanje obvezno za igrača poniklog uz Jadro.

Još jedan Solinjanin, koji kuca na vrata hrvatskog A tima sve snažnije pod vodstvom novog izbornika Line Červara, Šime Ivić, naredne dvije godine nosit će dres poljske Orlen Visle Plock.

Dvadesettrogodišnji lijevi bek u Poljsku stiže iz francuskog Nanta, u koji je došao u siječnju iz Celja Pivovarne Laško. Solinjanin se u dresu slovenskog šampiona zadržao godinu i po dana, a igračku afirmaciju je stekao u Nexe-u iz Našica a ponikao u RK Solin.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.