|  |  | 

Sport Sport

RUKOMET – 2.HRL JUG: Solin na startu poraz i pobjeda!

 

Obzirom da je zbog COVID-a došlo do rebalansa proračuna u Solinu putem kojeg su ostali bez značajnih novčanih sredstava i s obzirom da ih je čekala neizvjesna jesen, donijeli su odluku istupiti iz 1.HRL i u slijedećoj sezoni igrati u Drugoj HRL jug.

U 1. kolu Druge HRL jug Solin je poražen od Kamička iz Sinja (29:35) na Bilankuši, a utakmica je odigrana bez gledatelja!

Za Solin su nastupili: Josip Bosančić, Pero Jukić, Kuzma Vrgoč, Frane Maričić, Marino Boban, Luka Smoljo, Jure Smoljo, Božo Penović, Mateo Perak, Josip Kulić, Leon Melvan, Zvonimir Škomrlj, Mario Lino Ninčević, Josip Paladin, Karlo Porča. Uz navedene igrače, članovi seniorske ekipe su i ozlijeđeni igrači: Antonio Barbić, Ivan Šimović i Marko Režić, a u fazi rješavanja je prelazak Josipa Tukića, koji je u prošloj sezoni u Solinu bio na posudbi kao član RK Ribola Kaštela. Uz prvu ekipu, zajedničkim treninzima priključena je i nekolicina juniora i kadeta. Svako treba spomenuti da je nadareni Luka Smoljo imao ponuda iz višeg ranga, ali se ipak odlučio još osnažiti igrajući za matični klub.
U drugom kolu pobijedili su u gostima RK Jelsa Maliza, rezultatom, 17:31. Čestitamo!

Klubovi u 2.HRL jug: Biograd, Kamičak, Korčula, Jelsa Malizia, Trilj Pršut Voštane, Opuzen, Split, Solin, Vodice.

-U ovoj sezoni, sa seniorima, nastupamo u Drugoj HRL jug, u koju smo dospjeli dragovoljno istupivši iz Prve HRL jug, budući zbog pandemije COVID-19 nismo bili u mogućnosti osigurati dovoljna financijska sredstva za natjecanje u višem rangu, a i uvjeti pod kojima trenutno radimo su, blago rečeno nemogući, iz razloga što se sada svi klubovi koriste samo jednom, onom gradskom dvoranom na Bilankuši, a termini za trening su prenatrpani. Smatramo da bi trebalo što prije otvoriti školske dvorane za pripadnike klubova, jer nema smisla braniti rad u njima, pogotovo djeci, pripadnicima klupskih mlađih dobnih skupina, koji mogu koristiti dvorane kao đaci škole, a ne mogu ih koristiti kao pripadnici sportskih klubova. Što se tiče mlađih dobnih skupina, ove godine imamo četiri sastava u državnim ligama i to U17, U15, U13 i U11. Njihova natjecanja još nisu počela, a očekujemo ih krajem listopada i početkom studenog. Naši najmlađi rukometaši, U9 uzimaju učešće na turnirima mini rukometa, koji se održavaju skoro svakog vikenda – rekao je predsjednik RK Solin Davor Ćićerić.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u