|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

ROBOTIZIRANA APOTEKA

 

U našem Solinu uvik neko iznenađenje. Ovo današnje spada u pozitivu i daj Bože da ih bude ovakvih što viže.

Otvorena je nova apoteka sa dostojnim sadržajem u zgradi koja se može podičit modernošću i kvalitetom. Ne samo apoteka već i ordinacije prijeko potrebne gradu koji se užurbano razvija.

Ne znamo tko je odredija uru za svečanost otvaranja no u tri sata popodne, po zvizdanu i temperaturi kad i medicina apelira da se ostaje u ladovini, nije baš bilo pametno. Iz više razloga.

Ovaj objekt iziskuje, traži, da na svečanosti bude malo više naših građana a zašto su izostali, eto razloga. Moglo je to ujutro ili kasno popodne i ne sumnjan da bi prostor isprid nove lipotice bija tisan.

No dobro, došao nam je Premijer i svojim prisustvom uveličao otvaranje. Prisustvovalo je silno puno lokalnih političara no zašto je izostala raznolikost političkoj pripadnosti.

Lijepo je bilo slušati govore prisutnih, zazivanje zaslužnika, pozdrave gostima no jedan mali detalj je pokazao da se različitosti još uvijek „njeguju“.

Zašto nije pozdravljen predsjednik solinskog Gradskog vjeća koji je nazočija, bilo bi grezo da nije, jer tim činom koji razdvaja ne uvodimo naš Grad u one destinacije di se to prevladalo.

Apoteka je robotizirana, prva u Hrvatskoj, te tek moramo biti upoznati kako te ruke budućnosti rade ma moj susjed iz Ogorja mi je prišapnija na uho da bi on volija da se taj novac od instaliranja robota preusmjerija na obećanu ordinaciju u naše podnosvilajsko misto.

Jer kad zub zaboli svejedno je tko ti doda pirule.

Ali još jednom treba istaći. Bravo Solin.

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.