|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Ratnici i dernekaši – Pravedna Hrvatska je i dalje moj, naš neostvareni san

 

Nova objava gradskog vijećnika Tihomira Bečka, prenosimo je u cijelosti;

Danas je dan koji kod mene izaziva dvojake osjećaje,tugu i bol zbog pogibije dragih suboraca, splitske mladosti i cvita društva ratne hrvatske.

Nisu bili ništa posebno obični splitski mangupi i momci koji inače nebi dali na sebe okupljeni u 4 interventnoj bojni u sklopu 6 dom. Puk., znači nikakvi specijalci nego obični domobrani. Ma ipak nisu izgubili nijednu bitku ni onu na dinari ni one po bosni a i one po dubrovačkom zaleđu i onu na Kašiću di je dio ekipe vodio bitke prije dolaska u bojnu. Nisu razvikani kao ratnici iz nekih aktivnih i elitnih brigada ali su im bili u svemu ravni. Mora sam objavit ovaj tekst ,već dugo me muči jer onaj ko je u tijeku rata imao 5 ili 6 pješačkih okršaja on će razumit,onaj kome je u tijeku noći neprijatelj zauzeo dominantnu kotu (Antića glava ,Dinara)a do zore je ponovo vratili po cijenu pogibije svih taj zna značenje ratnika i povjerenja u suborca.

Mora sam objavit i zbog svih ovih kako ih mi zovemo “dernekaši” koji na svaki mig partije prosvjeduju i sebe smatraju jedinim baštinicima domovinskog rata i jedinim pravim ratnicima ,a lipo ih zovemo dernekaši.

Mora sam objavit zbog svih onih kojima su suborci umirali na rukama a oni već tridesetak godina to niti ne spominju niti se pozivaju na rat i ratne zasluge. Mora sam ovo objavit i zbog svih oni iz naše generacije koji drže govore na obljetnicama i drugim prigodama veličajući ratnike i poginule a isti su izbjegli rat a generacija smo, tako bezsramno. Mora sam ovo objavit i zbog sebe samog, dok ovo pišem osjećam zadovoljstvo i ponos na svu moju ekipu sa kojom sam proveo najružnije dane života, dane koji su me obilježili i izgradili kao osobu kakva sam sad. Mora sam ovo objavit kako bi svima jasno kazao , ovakva lopovska Hrvatska nije moja i ne znači mi ništa ,dapaće sramim je se.

Doći će vrime kada ću se ja ponosit sa njom kao devedesetih godina , ja se neću prestat nadat. Pravedna Hrvatska je i dalje moj, naš neostvareni san.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL