|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

RAT PROTIV POSVOJITELJA AFRIČKE DJECE

 

 

Novi smisao života Velimira Bujanca, Ivana Pernara i Igora Peternela

Nekim bivšim političarima (trenutna) svrha života je demonizirati posvojitelje djece iz Konga. Nakon što njihova borba protiv cjepiva više nema neke svrhe, jer ta tema više nije na dnevnom redu. Ali našli su novu borbu, novi smisao svog javnog djelovanja.

Nema ništa tužnije od napuštene djece. A takvih je previše već na planeti.

Ivan Pernar danima se na svom Facebooku i u podcastima gdje ga već pozovu bori protiv posvojitelja. On i ostali križari našli su slamku popularnosti na koju će se uhvatiti, i očajnički se drže za nju, ratujući protiv posvojitelja koji su već dva mjeseca izloženi nevjerojatnoj torturi.

Nevjerojatni izljevi mržnje

Njemu je prihvatljivije da djeca radije gladuju u sirotištu, nego da budu zbrinuti s novim roditeljima. I takvi “borci za ispravno” uvijek se izvlače na proceduru. Koju im nije problem prekršiti ako se radi o njima.

Nije im dosta preplavljivati naše medije svojim izljevima mržnje, već se javljaju i po zambijskim portalima, s namjerom da potaknu gnjev u tamošnjoj javnosti. Zabrinjavajuće koliki broj građana je “followao” taj način i pridružio se navijanju da ti posvojitelji trunu u zatvoru. Odakle samo izvlače tu količinu mržnje svi ti sljedbenici Ivana Pernara i Velimira Bujanca?

Koliko su oni napravili plemenitih činova u svom životu? Ne, važno je razapeti neke koji su to pokušali. Omogućavanje dostojanstvenog života u Europi veliki je korak za dijete rođeno u zemlji bez budućnosti.

Veliki moralizatori

To otkriva nevjerojatnu bešćutnost Pernara i ostalih suverenističkih ksenofoba koji ne mogu podnijeti da afrička djeca dođu u Hrvatsku. Što im je jedini izlaz da se spase od gladi i bijede.

Bešćutni desničari poput Bujanca, Peternela i Pernara (koji je od anarhističkog navukao novo ruho – ekstremnog desničara i ksenofoba – u nekim statusima najavio je da će bojkotirati sve strane radnike) nanjušili su krv. Njihova zloba ide tako daleko da navijaju za zambijsko pravosuđe da zatvore ova 4 para na 50 godina.

To pokazuje njihove uskogrudne, sebične namjere. Za te velike moralizatore, evo nekih činjenica kako doista žive djeca u DR Kongu, i da je posvojenje za njih jedini way out.

Ali ne, njihova glavna meta je “onaj posvajatelj iz Možemo”. Koji je usput i transrodan, a to je za njih razlog za apsolutnu mobilizaciju, paljbu iz svih smjerova.

Bijeda i siromaštvo beyond comprehension

Veliki moralizatori morali bi malo proučiti razinu bijede koja vlada u toj inače bogatoj zemlji. To je poraz čitavog čovječanstva,

– Neke djevojčice spale čim se rode (pod izgovorom da su vještice) zbog nemogućnosti uzdržavanja

– Od dječaka koji se unovače za vojnike, samo trojica prežive prvu godinu

– Većina djece su od starta siročići, i ne poznaju drugi život osim života na ulici

– Velik broj djece produkt su silovanja, kojih su se silovane djevojke prisiljene odreći da bi se mogle udati

Zašto Vesna Vučemilović ne podigne svoj glas za njih, umjesto da šalje inspekcije posvojiteljima u Hrvatskoj?

Kad su već toliki moralizatori i borci za ono što je ispravno, koliko su oni donirali za gladnu djecu u Africi, ako se već sami nisu odlučili spasiti jedno dijete.

Na kraju dana, jedino što je važno da li je jedno dijete zbrinuto u sigurnoj obitelji, ili gladuje negdje na ulici DR Konga.

Osim za naše velike moralne vertikale.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)