|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

Rasprava unutar HDZ-a Koga će podržati čelnici Solina?

 

 

Uoči nadolazećih izbora za Hrvatski sabor, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i predsjednik gradskog vijeća dr. Zdravko Perko postali su fokusom pažnje unutar njihove stranke. Njihova odluka o tome za koga će glasati izazvala je znatiželju i špekulacije među građanima Solina.

Obojica su izrazili svoje razočaranje i nezadovoljstvo što nisu na listi za Sabor, što je dodatno zakompliciralo njihovu odluku o podršci.

Za koga će glasati?

Nas najviše zanima kome od ove trojice će dati glas;

Načelnik Klisa, Jakov Vetma, načelnik Dugopolja, Perica Bosančić, i gradonačelnik Trilja, Ivan Bugarin, svi su u trci za mjesto u Saboru.

Solinski analitičari ističu da će Ninčević i Perko vjerojatno vagati između podrške kandidatu koji najbolje predstavlja interese njihovog grada i podrške stranačkom kolegi koji je već uspješno obavljao dužnost na lokalnoj razini. Osim toga, njihova odluka mogla bi biti utjecana i odnosima unutar stranke te mogućim političkim proračunima za buduće lokalne izbore.

Iako je njihov glas važan, konačna odluka Ninčevića i Perka ostaje neizvjesna do samog dana izbora. Njihov izbor bit će od presudnog značaja ne samo za stranku, već i za političku klimu u Solinu te može imati dugoročne posljedice na lokalnu političku scenu. Građani s nestrpljenjem iščekuju njihovu odluku, koja će svakako biti ključna tema uoči izbora.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...