|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Puljiz ponovno zlatna na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu

 

Prvog dana Europskog kadetskog kupa u Zagrebu Ana Viktorija Puljiz pred domaćom je publikom osvojila zlatnu medalju. Puljiz je tako ponovila prošlogodišnji uspjeh najsjajnjijeg odličja, ali ovoga puta u novoj kategoriji do 48 kilograma.

U snažnoj konkurenciji od 38 natjecateljica Puljiz je do zlata došla kroz 5 dominantnih borbi. Najprije je ekspresno ipponom riješila ukrajinsku predstavnicu Bordinskykh, nakon čega je unutar jedne minute prošla Cesselli Saru (ITA). U četvrtfinalu uslijedio je pravi okršaj s dobro znanom protivnicom s Kosova. Ovo je Viktoriji bio čak peti susret s Kosovarkom Muminoviq, a ovog je puta pobjedu odnijela determinirana hrvatska predstavnica.

Puljiz je bila aktivnija u golden scoreu te je ovom pobjedom preuzela vodstvo u međusobnim ogledima (3-2). Nakon te pobjede, kaže Puljiz, sve je bilo lakše: ” S Muminoviq sam se borila do sad već četiri puta i sada sam napokon ponovno u vodstvu što se tiče pobjeda. Nakon te borbe samopouzdanje mi se dodatno podiglo jer sam znala da mi je ona na neki način najteža i kasnije mi je iskreno bilo lakše.”.

Uslijedila je rasterećeno odrađena borba za finale protiv Portugalke Brito, a dva wazaria protiv Covaciu u finalu bila su više nego dovoljno za sviranje hrvatske himne.

Luka VIljušić u kategoriji do 60 kilograma koja je brojala čak 74 natjecatelja izborio je solidno 9. mjesto. Do njega je došao kroz pet dobrih borbi i tri pobjede. Dobre nastupe zabilježili su i dvojica Nikola – Vdović i Zorotović. Vdović je dvije pobjede ostvario u kategoriji do 60, a Zorotović u kategoriji do 55 kilograma.

Prvi dan kadetskog kupa iz još je jednog razloga imao iznimnu važnost. Veleposlanik Japana Keiji Takiguchi predsjednici je Hrvatskog judo saveza uručio posebno priznanje – Priznanje ministra vanjskih poslova Japana za doprinos razumijevanju i jačanju prijateljskih odnosa između Japana i Republike Hrvatske. Priznanje je snažan dokaz progresivnosti Hrvatskog judo saveza, koji svoj razvitak kontinuirano pokazuje.

Hrvatska se i sutra ima pravo nadati medaljama.

Nina Simić, današnjim borbama pokazala je da njeno vrijeme tek dolazi. Perspektivna Splićanka ostvarila je tri pobjede u kategoriji -48kg, ali nažalost nešto iskusnije Rumunjke (Covaciu i Gherman) bile su danas bolje od naše natjecateljice koja je završila na sedmom mjestu.

Nastupaju brojni talentirani mladi predstavnici među kojima je i Katarina Krišto, koja s prošle edicije ovog turnira ima zlato, stoga dođite u Sutinsku vrelu i od 9:00 podržite naše natjecatelje.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL