|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

PULJIZ DO SEDMOG MJESTA NA EUROPSKOM PRVENSTVU: „STVARNO SAM HTJELA POKAZATI ŠTO MOGU“

 

Judo groznica bjesni glavnim gradom Hrvatske Zagrebom. Kako bi to proslavili, hrvatski dnevni list „Jutarnji list“ na naslovnici je objavio plavi judo pojas. Rekli bi Japanci „Hajime“ odnosno započnimo! Premijera EUROPSKOG PRVENSTVA U JUDU traje od četvrtka od 10.30 sati. Čak sedam svjetskih broj jedan na ljestvici, četiri olimpijska prvaka, 17 svjetskih prvaka i 35 europskih prvaka natječu se za bodove za svjetsku rang listu i medalje s Europskog prvenstva.

Hrvatska je prvog od četiri dana na tatami poslala četiri judaša. Najveće šanse za medalju imala je Ana Viktorija PULJIZ (JK „Solin“) , no, 22-godišnja hrvatska heroina završila je na sedmom mjestu u kategoriji -52kg porazom protiv Azerbjadžanke Aydan VALIYEVE.

„Stvarno sam htjela pokazati što mogu, pogotovo pred domaćom publikom. Jako sam tužna što nisam uspjela doći do medalje, do borbe za medalju, međutim… to je sport. U završnici, u golden score-u izgubila sam nakon pregleda TV snimke jer je suparnica ranije krenula u napad. Meni je samo žao što je nisam uspjela natjerati na treću kaznu, iako sam imala tu priliku. Ono zadnje bacanje, malo ‘zeznuta’ situacija za prosuditi, ali nije bilo u moju korist. Izgledalo mi je kao da će taj moj napad završiti na njezinim leđima, međutim protumačeno je da je njezin napad bio prvi, što je pošteno. U prvoj borbi protiv Mađarice Gyertyas, nju dobro poznajem jer smo se dosta puta borile. Zadnji put sam u Azerbajdžanu od nje izgubila za treće mjesto, drago mi je da sam ovdje pobijedila. U drugoj borbi sam išla na olimpijsku pobjednicu, Distriju Krasniqi. Cura nema što reći, najjača na svijetu. Žao mi je što nisam imala priliku malo se dulje boriti. Ipak, ovi bodovi s EP će mi na olimpijskoj rang-listi puno značiti jer nemam ništa od prošle godine.“ – kazala je Puljiz.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL