|  |  | 

S’moje strane pogleda ZP Izdvojeno

PUKA BI DA NE KAŽEN

 

 

AMAND MANI te se ćorava posla

Ka’ su bili prošli predizborni dani za lokalne izbore, u naš Solin je banula družina na čelu sa vičnim vladarem SDŽ-a, da bi nam predstavila svoje kandidate i program. Bez njegovi žeton piona vlast se nije mogla sastavit u proteklim mandatima SDŽ-a.

Isprid spomenika Papi Ivanu Drugom, na svom novinarskom zadatku, sam zapita šefa i vlasnika privatnog HGS-a, porijeklom iz Radunića, di smo skupa ko dica čuvali ovce i odjedrili u svit;
-Poštovani, možete li mi odgovorit zašto nikako ne pokazujete interes prema našem zavičaju ispod Svilaje, bremenitom silnim problemima, a pitan stoga što ste porijeklom odozgara a uz to uvik u vlasti SDŽ-a?

-Hvala na pitanju. Pazite, nisan pomaga jer nismo imali neko pročelničko misto pa tako nisan ni moga. Ali, ako uđemo u vlast sve će se prominit. To vam obećajem.

-Obećajete?!

-Obećajen.

Skrojila se vlast, sa svojim žetonima nije bija dovoljan pa su se slični prikrpili i pomogli.

Trenutno se iznose amandmani u Saboru, a meni je prid oči doskakutala obavjest HGS-ova mladog vjećnika u SDŽ-u, Toni Jurišić Sokića, koji se diči usvojenim amandmanima, a ne pohvalit se nema smisla jer će dogodine ponovo izbori pa triba čagod donit u dotu.

Radi se o amandmanima gdje su „uspjeli“ povećat izdavanje za projekte koji su dugo u realizaciji a samim time ništa tu nije novo jer je društvena obveza tu prisutna.

Radi se o tehničkom opremanju uređaja za bolji i sigurniji internet, financiranje sportskog saveza invalidnih osoba grada Splita, sportskog saveza gluhik pri SDŽ-u, i za projektnu dokumentaciju izgradnje azila za životinje na Klisu.

Ti projekti bi se i bez ovih sitnih pomaka realizirali no kad koalicijski partner ovako jeftino traži pažnju, zašto ne udovoljit.
Normalno, i ja san za ove projekte, tu nema dvojbe. Ma bi mi ozgara bili zadovoljniji da im se omaklo ovo traženje:

-Tražimo 100 000 eura za vodovodnu mrežu u Ogorju.

-Tražimo 40 000 eura za izgradnju ambulante u Ogorju.

-Tražimo 30 000 eura za izgradnju mrtvačnice kod Crkve Sv. Jure u Ogorju.

Siguran sam da bi naš Župan na to prista.

Mladi vjećnik je bija prisutan kad sam postavija pitanje i značajno je kimao glavom uz riči; „nema problema“.

Zašto vlasnik HGS-a zajebaje svoj narod od kud je poteka? Zašto laže i obmanjuje?

Zašto nije pokrenija neki vidljiviji projekt za naš zapušteni i osakaćeni kraj? Jer ga nije briga! Nije on u politici zbog naroda već zbog svog interesa.

A to što mi, van politike, svakodnevno pomažemo svom kraju, svojim ljudima, njega nije briga. To što mi čistimo, i njegovo, groblja, uređujemo, i njegov, pristup Crkvi, borimo se za izgradnju mrtvačnice, borimo se za ceste, struju, vodu, zdravstvo, promet, mlade obitelji, škole i druge potrebe to njega i njegovu privatnu političku stranku nije briga.

A ne istaći našeg Župana, Gradonačelnike Solina i Splita te Načelnika Muća na humanitarnoj akciji izgradnje kuće potrebitima, bija bi ravan bezobrazluku.

Hvala im, bez njih nebismo daleko dogurali.

Ma on će opet, zajedno sa sestrom i zetom, tražit naše glasove. Novi mandat i koaliciju. Ol’ je teško lagat, obećavat i tvrdit da si humanitarac, čovik iz naroda.

Nadam se da će sa svojom svitom nanovo posjetit naš Solin i obećajen da ću ga imat što pitat.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.