|  |  | 

Kultura Kultura

Predstavljanje knjige Nikole Aleksića

 

Gradska knjižnica Solin poziva na predstavljanje Priručnika iz operativno-tehničkih poslova za turističke vodiče Nikole Aleksića. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 24. studenog u 19 sati u Teatrinu GK Solin. Knjigu će uz autora predstaviti Mario Buble, prodekan Visoke škole Aspira te dugogodišnji turistički vodiči Vedran Matošić i Frane Vuka.

Ulaz je slobodan!

 

O priručniku:

Priručnik je namijenjen novim polaznicima tečaja za vodiče, ali i već položenim vodičima koji će na stranicama ovog priručnika pronaći informacije kako bi se mogli bolje pripremiti za izazove koji ih čekaju u budućim vođenjima.

Iz recenzija:

“Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske ističe važnost edukacije kao jedan od osnovnih ciljeva svojega djelovanja, a Priručnik iz operativno-tehničkih poslova za turističke vodiče jedan je od osnovnih postulata za poslovanje svakoga uspješnog vodiča. Uz uvid i detaljna objašnjenja operativno-tehničkih poslova za vodiče i pratitelje, priručnik obrađuje i širok spektar poslova koji vodiči i pratitelji obavljaju.

S obzirom na generalni nedostatak stručne literature u edukaciji vodiča, ovaj priručnik svakako zaslužuje pažnju te ga preporučujem budućim, ali i iskusnim vodičima.” – Kristina Nuić Prka, predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske

“Ovaj priručnik je odličan iskorak u obrazovanju vodiča i prijeko potrebno štivo koje nedostaje kao stručna literatura u turizmu u Hrvatskoj. Obrađuje širok spektar poslova koji vodiči i pratitelji obavljaju i pisan je stručnom terminologijom koja se koristi u turizmu, ali ipak je razumljiv svakom čitatelju. Toplo ga preporučujem svim budućim i sadašnjim vodičima.” – Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita

“Nakon niza godina održavanja seminara za polaganje stručnog ispita za turističke vodiče i brojnih polaznika koji su svoja iskustva stekli upravo u Aspiri, smatramo da je nužan korak bio sakupiti naša iskustva i znanja u jedan sveobuhvatni priručnik. S obzirom na to da su operativno-tehnički poslovi osnova za rad svakoga turističkog vodiča, ne sumnjamo da će ovaj priručnik biti važno štivo za sve buduće turističke vodiče i pratitelje, ali i za one koji to već jesu, te smo ponosni što smo doprinijeli podizanju kvalitete u ovom atraktivnom zanimanju.” – Alen Jerkunica, dekan Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL