|  |  | 

Kultura Kultura

Predstava za djecu ”Želim biti, hoću biti”

 

Kazalište Prijatelj u petak, 24. ožujka s početkom u 19.00 sati gostuje u Teatrinu Gradske knjižnice Solin s predstavom za djecu i mlade “Želim biti, hoću biti”. Ulaznice se mogu kupiti na pultu Središnje knjižnice u Solinu tijekom radnog vremena Knjižnice.

O PREDSTAVI:

Izbor životnog poziva, budućeg zanimanja, ili dječje rečeno „što ću raditi kad budem velik“ je jedno od prvih „velikih“ i „važnih“ pitanja s kojim se dijete susreće u svojem odrastanju. U početku odrasli s blagom dobrohotnošću gledaju na dječja razmišljanja o budućem zanimanju, shvaćajući ih kao puke, bezazlene maštarije, ali vrlo brzo, pogotovo ako je dijete vrlo „odlučno“ u svojim željama, imaju potrebe da dijete usmjere na „pravi kolosijek“.

Predstava „Želim biti, hoću biti“ na humorističan način donosi konflikt veselih dječjih maštanja o budućnosti djevojčice Lidije i racionalnih stavova njezinih roditelja koji pokušavaju kćerkicu uputiti na „prava zanimanja“, dok ona kroz ples i pjesmu uživa u maštanju o svom budućem životu. Predstava upozorava da svako dijete ima ne samo pravo na obrazovanje, nego i na maštanje, na želje koje su samo njegove, a najvažnija poruka je da su sva zanimanja jednako vrijedna i jednako doprinose onome što svi želimo – sretnom i pravednom ljudskom društvu. Ne postoji najbolje zanimanje.

„Važno je nekome pomoći! Kad nekome pomažeš taj čas imaš najbolje zanimanje na svijetu!“

 

AUTORSKI TIM:

 

GLUME:

Lidija Kraljić

Antonia Šašo Brkanić

Hrvoje Zalar

Tekst: Hrvoje Zalar

Režija: Marijana Matoković

Scenografija i kostimografija: Danijela Gotal Grgurač

Glazba: Bojan Jambrošić

Scenski pokret: Maja Đurinović

Dizajn plakata: Martin Zalar

Izrada kostima: Đurđica Huml i Antonija Lukinić

Tehnika: Aleksandar Franjić i Marinko Šalković

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL