|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

PRAVO LICE SOLINA

 

Jučer i danas naš Solin „diše“ na poseban način. Zajedništva.

Lipo je svidočit ovako posebnim trenima, kad se slavi dan Grada, dan naše zaštitnice Male Gospe, kad sve odiše nekim ugođajima pripadnosti i kad si svjestan da se može biti u službi čarolije jednakosti.

Priredba u čast našeg Grada, svečana sjednica Gradskog Vjeća, upriličena u čarobnoj Gradini spada u domen vrhunskog promišljanja kako javnosti tako i uzvanicima ponudit rezultate minulog vrimena i program budućeg.

Nakon polaganja vjenaca zahvale našim palim Herojima, odavanja počasti, govornici u Gradini su svojim nadahnutim govorima usmjerili tijek druženja ka spoznaji da se skupa može graditi jedan bolji i poželjniji Solin.

Svojim posjetom, Predsjednika Države gospodin Zoran Milanović, a naročito smislenim govorom i porukama dao je posebnu dimenziju zajedništvu.

Predsjednik GV Ivan Andabak, gradonačelnik Dalibor Ninčević i SDŽ župan Blaženko Boban, nakon poslanih poruka imaju jedinstven zadatak da sve pretoče u djela te da na demokratski, i poželjan, način, svoj rad i sebe, „uklešu“ u bolju budućnost zajednice kojoj pripadamo.

Čestitke nagrađenim, pohvala organizatoru.

Sritan Vam dan Grada Solina i Male Gospe.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.