|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

POVIJESNI USPJEH BOKSAČKOG KLUB SALONA – Dva zlata, dva srebra i najbolji klub

 

Foto: BK Salona

REKORDAN BROJ NATJECATELJA

Krajem veljače, 28.02.2019. u Zagrebu je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne skupine.

Nakon službenog vaganja u tri odvojena prvenstva boksalo je ukupno 145 natjecatelja iz 35 klubova Lijepe naše. Juniora je bilo najviše i to 60 iz 30 klubova. Kadeta 55 iz 30 klubova, dok je mlađih kadeta 30 iz 18 klubova.

Boksački klub Salona pod vodstvom trenera Tomislava Bašića osvojio je četiri medalje i postao najbolji klub u konkurenciji kadeta. Osvajači medalja su redom Ivan Banovac (zlato), Ivan Bašić (zlato), Josip Brko (srebro) i Roko Vuka (srebro).

U finalu u težinskoj kategoriji do 48kg, prvi je nastup imao Josip Brko, koji je nažalost izgubio od Vučković Marka, vršnjaka iz BK Leonardo. Idući u ring ulazi Ivan Banovac do 56kg, koji majstorskim potezima preuzima inicijativu u ringu i prisiljava sudca da prekine meč nad vršnjakom Radmanović Markom.

Pobjednički niz nastavio je Ivan Bašić, koji osvaja zlato do 62kg pobjedom nad Djurić Benediktom iz BK Leonarda, što je bila “osveta” za poraz našeg Josipa.Posljednji od naših, u ring je ušao Vuka Roko (do 64kg), kojemu je kao i Josipu, presudilo neiskustvo i doživio je poraz od Luke Tolj iz Osijeka.

Osvajači medalja izjavu su prepustili svom treneru i dali do znanja da im je trening bitniji od popularnosti u medijima.

Ma oni su još premladi za izjave i ne želim da im popularnost udari u glavu“, kroz osmijeh će trener Tomislav.

Presretan sam zbog osvojenih medalja i prvog mjesta kluba, ali najviše zbog osmijeha na licu dvojice Ivana, Josipa i Roka. Ovo je najbolji poklon jubilarnoj 10-godišnjici kluba i dokaz da se trud, upornost i zalaganje svih ovih godina isplatio, kazao je trener kluba Tomislav i dodao, nastavljamo s treninzima, i uskoro iznenađenje, koje, nije nam otkrio ali njegov osmijeh dao je naslutiti da je veliki za klub i sam Grad Solin.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...