|  |  | 

Hrvatska ZP Izdvojeno

Poseban je osjećaj položiti vijenac i zapaliti svijeću u herojskom gradu Vukovaru uoči Dana državnosti

 

Na svom Facebook profilu, Ante Mihanović podijelio je emotivnu poruku povodom Dana državnosti, ističući poseban osjećaj koji prati čin polaganja vijenca i paljenja svijeće u Vukovaru. Njegova objava evocira duboke osjećaje ponosa, tuge i zahvalnosti prema onima koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

Mihanović započinje objavu riječima: “Poseban je osjećaj položiti vijenac i zapaliti svijeću u herojskom gradu Vukovaru uoči Dana državnosti.”

Ova izjava odmah prenosi značaj i težinu trenutka, dok nas prisjeća na sve žrtve Domovinskog rata. Posebno naglašava Memorijalno groblje kao mjesto koje nas neprestano podsjeća na veličinu žrtve hrvatskih branitelja i civila.

Pokraj Memorijalnog groblja, mjesta koje nas podsjeća na veličinu žrtve hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu, nitko ne može ostati ravnodušan,” dodaje Mihanović.

Ove riječi reflektiraju osjećaj dubokog poštovanja i emotivne povezanosti s onima koji su se borili za neovisnost Hrvatske. Bijeli križevi na groblju simboliziraju hrabrost, otpornost i neizmjernu ljubav prema domovini, podsjećajući nas na cijenu koju smo platili za našu slobodu.

Mihanović također naglašava značaj Hrvatske unutar Europske unije, ističući da je naše mjesto već dobro usidreno na demokršćanskim vrijednostima. “Hrvatska u Europskoj uniji ima svoje mjesto, ono je već dobro usidreno na demokršćanskim vrijednostima, stavljajući čovjeka u centar svih politika,” piše on. Ovim riječima ističe važnost temeljnih vrijednosti na kojima je izgrađena naša država i njeno aktivno sudjelovanje u europskoj zajednici.

U zaključku, Mihanović naglašava simboliku križeva u Vukovaru i širom Hrvatske. “Križevi u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj motiv su i opomena da uvijek, ma gdje bili, znamo odakle smo stigli i koji su nam korijeni,” piše on, podsjećajući nas na naše korijene i identitet. Ovi križevi su tihi čuvari naše prošlosti i svjetionici naše budućnosti, stalno nas podsjećajući na vrijednosti za koje su se borili naši branitelji.

Na kraju objave, Mihanović upućuje iskrene čestitke povodom Dana državnosti: “Od srca vam želim sretan Dan državnosti!” Ova poruka zaključuje njegovu objavu, šaljući snažnu poruku jedinstva, ljubavi prema domovini i nade u bolju budućnost za sve nas.

Objava Ante Mihanovića resonira s mnogima koji dijele iste osjećaje ponosa i zahvalnosti, podsjećajući nas na važnost sjećanja i poštovanja prema našoj prošlosti dok zajedno gradimo budućnost.

https://www.facebook.com/share/p/aYT5TbckbvcmRtfA/

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL