|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

PONOSNI NA NAŠEG SOLINJANINA Najnoviji laureati Međunarodne Kuće slave borilačkih sportova

 

Foto: Ivan Podrug

U ugodnom ambijentu splitskog kluba Kauri, 10. svibnja ove godine, održana je svečana večera šampiona i promocija ovogodišnjih laureata 11. izdanja Međunarodne Kuće slave borilačkih sportova. Domaćin ovog prestižnog događaja bio je grad Split, a među ovogodišnjim laureatima su se istaknuli Enver Idrizi iz Kickboxing kluba Tigar Karlovac te Marko Ančić i naš Solinjanin Miro Podrug.

Da bi netko bio odabran kao laureat, mora ispunjavati visoke kriterije, poput osvajanja olimpijskih, svjetskih ili europskih medalja u borilačkim sportovima ili pridonosu razvoju i promociji borilačkih vještina.

Posebno priznanje ovaj put pripalo je sportskom novinaru  Miro Podrugu iz Solina, čija su dugogodišnja predanost i doprinos lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj borilačkoj sceni prepoznati i nagrađeni.

Nagradu Miru uručio je nizozemski majstor kombiniranih borilačkih vještina Alistair Overeem, koji je izrazio oduševljenje Hrvatskom i njenim doprinosom borilačkim sportovima.

30Miro je istaknuo ponos zbog priznanja te podsjetio na velike sportske legende poput Branka Cikatića, koji su svojim radom obilježili solinsku i širu borilačku scenu.

Ovaj događaj nije samo prilika za priznanje laureatima, već i za refleksiju o važnosti sportskog novinarstva u promociji i razvoju sportskih disciplina. Miro Podrug, sa svojih više od 40 godina novinarskog iskustva, ostavlja neizbrisiv trag u medijima poput Sportskih novosti, Večernjeg lista te lokalnih portala, pružajući podršku i promovirajući talente iz svijeta sporta.

Uz Mira Podruga, velike zasluge za uspješnost ovakvih događaja pripadaju i glavnom organizatoru Hrvoju Znaoru, čija je predanost i vizija ključna za afirmaciju borilačkih sportova u Hrvatskoj. Njihova suradnja i angažman jamče nastavak ovakvih manifestacija te daljnji razvoj borilačke scene u zemlji.

Splitska večer šampiona i promocija laureata Međunarodne Kuće slave borilačkih sportova nije samo prilika za proslavu uspjeha, već i podsjetnik na bogatu tradiciju i doprinos koji borilački sportovi donose društvu te na važnost podrške i promocije njihovih protagonista poput Mira Podruga.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL