|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Politika i Intrige: Dolores kontra Ivana

 

Ivan Andabak vs Dolores Jaman

Posljednjih dana, politička scena u Solinu nije bila mirna. Gradski vijećnik stranke NLM (Nezavisna Lista Maladih) iz Solina, na svom Facebook profilu, izazvao je pravu buru svojom objavom pod naslovom “POLITIČKI POTRES U SOLINU: HDZ SE VRAĆA NA VLAST UZ POMOĆ SDP.”

Međutim, ono što je počelo kao politički komentar brzo je eskaliralo u otvorenu polemiku nakon što je na tu objavu odgovorila bivša SDP vijećnica Solina, Dolores Jaman.

Njezin odgovor je bio oštar i pun optužbi. Optužila je vijećnika za nedostatak poštenja te ga je izazvala da pogleda u vlastiti karakter prije nego što kritizira druge. Iznela je tvrdnje o navodnoj prevari i nagradi za špijuniranje unutar Gradskog vijeća tijekom razdoblja kada je NLM imao većinu. Također je izrazila sumnju u vijećnikovu sposobnost da se suoči s ljudima Solina nakon svega što se dogodilo.

Nadalje, kritizirala je Ivana Andabaka, navodeći njegovu nesposobnost i lijeno ponašanje kao faktore koji su doveli do raspada većine i izlaska stranke Bolji Solin iz koalicije. Osim toga, naglasila je da je Mario Jaman, njen brat, glasao za osobu, a ne za stranku, što ukazuje na dublje podjele unutar političke scene Solina.

Ova izmjena riječi na društvenim mrežama brzo je izazvala polemiku s nizom komentara.

Očito je da politička situacija u Solinu postaje sve više napeta, a ovi javni sukobi samo potvrđuju duboke podjele unutar lokalne političke zajednice. Dok se političari prepucavaju na društvenim mrežama, građani se pitaju kakav će točno utjecaj imati na budućnost njihova grada.

Hoće li se političke stranke uspjeti pomiriti i fokusirati na zajedničke ciljeve ili će nastaviti s ovim javnim obračunima, ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno – politički potres u Solinu tek počinje.

Više na https://www.facebook.com/share/p/aMoeHa3Cho14uS9M/

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL