|  |  | 

Crna kronika ZP Izdvojeno

POLICIJA: Razbojništvo u Solinu 

Dnevno policijsko izvješće iz Solina;

1. Razbojništvo u Solinu 

U Solinu 5. siječnja  oko 20,30 sati u prostorije trgovine ušla je nepoznata osoba i uz prijetnju noža uposlenici otuđila novac. U tijeku su policijski izvidi.

2. Dragovoljno predao  oružje, zahvala građaninu na ukazanom povjerenju 

Policijski službenici Policijske postaje Solin su  po zaprimljenom  pozivu  građanina  izašli  na teren na solinskom području  i dolaskom na  adresu  od građanina  preuzeli oružje. Ovom  prilikom zahvaljujemo  građaninu   na ukazanom povjerenju, te koristimo priliku da još jednom  pozovemo sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju. 

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Protiv osobe koja ga dragovoljno predale neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak. Podsjećamo  i  da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Isto tako, upozoravamo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.  

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL