|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

PLJUSKA U LICE Dale i dr. Perko ostali bez mjesta na listi za sabor

 

“Nas dva brata oba ratujemo
Ne plač majko ako poginemo”

Pouzdani izvor unutar stranke HDZ potvrdio je da gradonačelnik Solina Dalibor ‘Dale’ Ninčević, kao ni njegova desna ruka, predsjednik gradskog vijeća dr. Perko, nisu uvršteni na listu kandidata za sabor. Ova vijest predstavlja značajan udarac za njih dvojicu te istovremeno dokazuje da ih stranka neće uzeti u obzir za buduće političke aktivnosti.

Dok Solin predstavlja samo župan Blaženko Boban, Općinu Klis zastupaju dvojica kandidata – načelnik Jakov Vetma i Glavina. Ova razlika u zastupljenosti na političkoj sceni sugerira moguće promjene unutar stranke HDZ i njezine strategije za buduće izbore.

Odluka stranke da ne uvrsti gradonačelnika Solina i predsjednika gradskog vijeća dr. Perka na listu za sabor implicira moguće promjene unutar lokalne političke dinamike. Ova situacija također naglašava važnost podrške koju političari dobivaju unutar vlastite stranke te kako njihova politička sudbina može biti značajno utjecana odlukama stranačkih vođa.

Očekuje se da će ova vijest izazvati raspravu unutar stranke HDZ te da će se analizirati razlozi zašto su gradonačelnik Solina i predsjednik gradskog vijeća dr. Perko izostavljeni s liste za sabor. Osim toga, moguće je da će se otvoriti prostor za nove političke aktere unutar stranke, što bi moglo rezultirati promjenama u političkom pejzažu Solina.

Ukupno gledajući, ova situacija ukazuje na važnost političke podrške unutar stranke, ali isto tako i na dinamičnost lokalne političke scene te moguće promjene unutar HDZ-a u budućnosti.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...