|  |  | 

Sport Sport

PLIVANJE: Šesto plivačašće Ive Duvnjaka Maloj Gospi u Solin

 

Vranjic – Solin, plivanje, 01.09.2018.
Plivački maratonac Ivo Duvnjak (56) na cilju u Vranjicu
Snimio: Miro Podrug

SOLIN – U subotu, 1. rujna 2018. godine u 8,00 sati s plaže Šulavi u Kaštel Lukšiću započeo je svoje šesto plivačašće Ivo Duvnjak pok. Ante (55) Maloj Gospi u Solin. Ivo je zbog jakog juga plivao četiri sata i 15 minuta od Kaštel Lukšića do Vranjica u dužini od 10,5 kilometara. Ivo se na ovaj način odlučio proslaviti blagdan Male Gospe – Dan grada Solina.

Njegovi pratitelji u barci bili su Joško Jakus i Bogdan Britvić. Osim prijatelja i novinara, Duvnjaka je na Barkovu mulu dočekao pročelnik grada Solina Darko Bilandžić. Ivo je nakon izlaska iz mora bio vidno optimističan kao i svake godine nakon isplivanog maratona. Za okrijepu „Šalšu i makarone“ je pripremio Jerko Podrug pok. Petra, naravno uz domaća vina.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.