|  | 

Kultura

Plesni studio Gita na Međunarodnom festivalu u Zadru

Koreografija Supergirl plesnog studia Gita iz Solina očarala je sve posjetitelje Međunarodnog plesnog festivala u Zadru.

plesni studio Gita

Plesna udruga Gesta već petu godinu za redom organizira veliku Međunarodnu plesnu manifestaciju koja se održala u kazalištu lutaka 21.05 u 19:00h u sjećanje na pok. Nives Šimatović-Predovan poznatu zadarsku plesnu pedagoginju koja je ostavila neizbrisiv trag na mnoge generacije plesača u gradu Zadru. Osim sjećanja na gđu. Nives Gesta kao plesna udruga već petnaest godina odgaja mlade plesače i širi načelo da ples treba biti dostupan svima koji ga žele učiti.
Cilj organizacije je druženje mladih plesača i njihovih mentora, edukacija mladih i komunikacija plesnih pedagoga koja je vrlo važna kako bi se povezali i ostvarili moguće suradnje.
Festival je specifičan po tome što se na njega prijavljuju umjetničke škole, ansambli, udruge i klubovi koji njeguju različite plesne izričaje.

Naš plesni izričaj je jazz dance, a nastupale su plesačice u dobi od 10-13 godina. Iznimno smo ponosni što nakon niti dvije godine rada možemo predstaviti svoj pesni studio i grad Solin na jednoj ovako lijepoj plesnoj manifestaciji, riječi su trenerice i koreografa Anite Ivanović.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL