|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

PLAĆENI MEDIJI I NOVINARI POPUŠITE KU…

 

Srijeda, nekome sretna, nekome nesretna

Jučer je bila srijeda, “Brački dan” u kinima. Triba to iskoristit za 22 kune možeš pogledat dobar film u kinu. I tako izaberem onaj s projekcijom u 22:10h.

Kao i uvijek, dođem malo ranije, kupim na miru kartu, i pričekam da otvore vrata kina. Pošto gasim zvuk mobitela tek kad sidnem u one lipe fotelje, u 21:56 čujem zvuk sms-a, policija šalje crnu kroniku iz Solina, ubojstvo. Moj grad je izgubio još jedan ljudski život. S tugom kopiram poruku i samo je objavim na facebook stranici portala.

Naravno da sam doznao sve detalje, ali kao i uvijek kad je u pitanju crna kronika ne pišem o njima. Smatram da je dovoljno što se desilo ubojstvo, a o detaljima neka se bavi policija, odvjetnici i sudci.

I tako sjednem u kino, a poruke počnu stizati;

– Znaš li

– Kako se zove

itd…

Solin Live nema google oglase zato nam klikovi i nisu bitni.

Crna kronika = klikovi = zarada

Valjda je crna kronika Solina jedina kategorija zbog kojeg me se sjete ovi iz drugih medija. Ipak to je vijest o kojoj mogu slobodno pisati kada je u pitanju grad Solin.

Kultura Solina ih ne zanima jer od nje nemaju klikove, kad je u pitanju Sport pišu samo o velikim uspjesima, kada pišem Kritiku to je za njih zabranjena tema o kojoj ne smiju pisati jer ih vladajući iz HDZ-a, uz pomoć gradskih i državnih firmi sufinanciraju.

Kolege smo!

Završio sam za konobara, kuhara i trenera boksa, predavao u školi, bio plaćeni vojnik, i u tim strukama upoznao divne ljude koje sam zvao kolege.

Vlasnik sam ovog portala gdje redovito pišem i objavljujem vijesti, ali nikad se nisam smatrao novinarom, više sam, kao što je jedan novinar napisao o meni “Lokalni aktivist”. To je i razlog zašto novinare i medije ne smatram kolegama tako da i o njima mogu kritički.

Obitelji preminulog “Moja sućut” , a hejterima ostatak naslova ..BANSKU CIGARU

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u