|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

PIKADO: Hrvatske reprezentativke europske prvakinje u Italiji

 

 

Solinjanke Maja Tešija i Rina Radun na vrhu Europe!

Melita Bubić, Nađa Serdarević, Afrodita Banjan, Maja Tešija i Josipa Krželj su osvojile ekipno treće mjesto u Euro kupu

SOLIN – Ženska pikado reprezentacija Hrvatske osvojila je naslov europskih prvakinja na Europskom prvenstvu u pikadu u Caorleu, u Italiji. Za prvakinje Europe su nastupale dvije igračice iz Solina Maja Tešija (Dioklecijan) i Rina Radun (Tuning). Već je prva utakmica protiv Luksemburga najavila da je izbornik Slavko Brzić posložio pravu ekipu.

 

– Biti prva u Europi u dresu hrvatske reprezentacije je veliki osjećaj. Bile smo prava klapa i dobro vođene. Pokazali smo karakter u samim završnicama. Strast prema pikadu počela je prije šest godina, a počelo je sasvim slučajno kada su me moja brača Hrvoje i Luka nagovorili da probam i od tada počinje moja pikado avantura. Našla sam dobru ekipu u svom klubu Dioklecijan i sve je krenulo kao u snu. Turnir po turnir, državna prvenstva i eto došlo je do reprezentacije čija sam članica tri godine. Prošle godine na Europskom prvenstvu u Italiji osvojili smo dvije brončane medalje. Jedna u Eurokupu sa Dioklecijanom, druga sa reprezentacijom – rekla 25-godišnja Maja Tešija, te je naglasila:

– Ove godine, 2019., u Solin stižu također dvije medalje sa istoimenog Europskog prvenstva u Italiji. Treće mjesto u Eurokupu sa Pikado klubom Dioklecijan čije su članice bile uz mene Josipa Krželj, te Nađa Serdarević i Melita Bubić iz Pikado kluba Solin i Afrodita Banjan iz Uvik Kontre. Ovom prilikom se zahvaljujem curama koje su nastupili za naš klub i uveličale naše slavlje. Bilo je zadovoljstvo nastupiti s njima. Najvažniji turnir prvenstva je onaj gdje nastupaju reprezentacije. Tu smo osvojili najsjajnije i najbolje odličje. Hrvatska reprezentacija osvojila je prvo mjesto u Europi. Pod vodstvom izbornika Slavka Brzića Hrvatska nije imala pravog rivala na Europskom prvenstvu. Cure u sastavu Maja Tešija, Josipa Krželj, Rina Radun, Natalija Šimac, Ana Mamut, Marina Letica i Kristina Ivanković pomele su svoje protivnice. Veliko zajedništvo i želja za pobjedom dale su rezultat. A što da vam kažem, sreči nije bilo kraja nakon odigranog finala. Suze radosnice su same padale uz pjesmu Moja Domovina. Takva radost se ne može opisat riječima. Ovom prigodom se želim zahvaliti izborniku Slavku Brziću, te mojim  kolegicama i prijateljicama, a posebno mojoj obitelji koja me podržava u svemu. Želim se zahvaliti i našem gradonačelniku Daliboru Ninčeviću koji mi je poželio uspjeh na samom polasku u Italiju – rekla je Solinjanka Maja Tešija.

Veliki rezultat u Italiji je napravila i Melita Bubić. Igrala je kup nacija gdje je hrvatska bila peta u završnici i dobila medalju. U Euro kupu naše predstavnice su osvojile ekipno treće mjesto. Nastupile su Melita Bubić i Nađa Serdarević članice PK Solina, Afrodita Banjan (PK Uvik kontra) i članice Dioklecijana Maja Tešija i Josipa Krželj.

– U kupu nacija sam nastupila zajedno sa četiri muškarca. A euro kupu smo napravile puno. Ovim putem se želimo zahvaliti gradonačelniku Solina Daliboru Ninčeviću, te Ivanu Sušcu, Marku Buriću iz CB Relax, za boravak sedam dana u Italiji. Radujemo se početku iduće sezone u listopadu, koja će sa određenim pojačanjima donijeti više pehara u Solin – rekla je Melita Bubić.

Španjolska

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u