|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

PAPA FEST 2023. Festival duhovne skladbe u Solinu

 

 

U nedjelju, 3. rujna s početkom u 20 sati, ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu, održat će se Festival duhovne glazbe ‘Papa fest 2023.’.

Papa fest je festival duhovne glazbe koji se održava u spomen dolaska Svetog oca Ivana Pavla II. Solinu 1998. godine. Prije samog festivala u 19:00 sati održat će se euharistijsko slavlje za sve ovogodišnje sudionike i vjernike koji će popratiti Papa fest.

Umjetnička direktorica festivala, Sanja Ivančić napominje kako, nakon prošlogodišnjeg retrospektivog karaktera, ovu godinu možemo čuti nove autorske skladbe izvođača: Papa banda, Veritas aeterne, Chorus Angelicusa, Izidora, vokalne skupine Andrijane, Ivana Trpimira Lozića i Ružice Čović, Signuma, Darova Duha, Puta ljubavi, Speramus uz naše najmlađe dječjeg zbora župe Gospe od Otoka i dječjeg zbora Mendulice uz suradnju dječjeg zbora župe Solinskih mučenika.

Izvođače će pratiti i live band pod vodstvom gospodina Antonija Grkeša. Gost festivala bit će fra Marin Karačić koji će izvesti tri pjesme i time uveličati festival.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL