|  |  |  | 

Solinjani pitaju Solinjani pitaju ZP Izdvojeno

OTVORENO PISMO VIJEĆNICIMA GRADA SOLINA

 

Poštovani, sa posebnom pažnjom sam odgledao početak 14 sjednice GV-a i to vijećnička pitanja.

Sa posebnom pažnjom sam čekao da li će se postavit pitanje o mogućnosti saniranja opasnih suhih jablanova na više lokacija; uz ceste, šetnice, parkove i parkinge.

Uzalud. Nitko ni zuc a trojici sam iznija taj problem nadajući se da će ga postaviti odgovornima.

Umisto te problematike koja je već dala „rezultate“ razbijajući automobile, postavljala su se potpuno benigna pitanja kao; što je sa pješačkim prelazom kod Gradine, što je sa isčupanim maslinama na gradilištu parka za pse, što je sa dječjim igračkama, što je sa tendom u Mravincama, kad će rampa, što se kopa na širini, zašto se parkiraju auta na kliškom putu, što je sa gradilištem kod Agore, ima li novosti oko mobinga u vrtićima, zašto se radi faza 3 prije faze 2 i još ponešto potpuno nevažno.

Ne razumin zašto nam gradonačelnik nije odgovorija na javno postavljeno pitanje, zašto svi iz grada koje upoznajem sa tom temom samo šire ruke bez objašnjenja no svi isto tvrde. To pitaj šefa komunale Parčinu?

Poštovani gospodine Parčina, uljudno vas pitam da odgovorite na moje novinarsko pitanje, kao stanovniku ovog lipog grada, komu trulo deblo može pasti na glavu, zašto ne ispunjavate svoje obveze za koje ste plaćeni i ne obavite sanaciju tih opasnih točki u gradu?

Svidoci smo da je stoljetna koštela visoka bar trideset, široke krošnje dvadeset i deblo obujma dva metra, potpuno uklonjena bez ikakvih problema uz cestu gdje će se graditi. Zar ta operativa ne može poskidati gnjile balvane i grane sa visokih jablanova.

Možda sam ja u krivu, možda tu nema nikakve opasnosti, no iz pouzdani izvora, tvrdnji, znademo da su iz proračuna namirene štete na autima koja su tako stradala. Ako je tako, oglasite se i objasnite nam da se ne brinemo.

Portal vam uljudno nudi prostor. Transparentnost je odlika demokracije a i vi i ja znademo da živimo istu. U čemu je problem pa ne izvjestit svoje sugrađane o tom stanju. Oni na to imaju pravo a vi obvezu.

Poštovani gradski vijećnici, polovina od vas ste upoznati sa ovim stanjem što sam siguran, a sumnjam da i ostala polovica ne zna za to. Zar je teško postavit pitanje a upravo su propitivanja u opisu vašeg posla na kojeg ste od nas izabrani.

Možda će ovo moje „brbljanje“ o visinskoj opasnosti netko shvatiti ko napad na vlast, gradsko vijeće, poglavarstvo, stranke, pojedince, no tomu nije tako već je ovo samo apel i dobronamjerno upozorenje koje treba shvatit kao pomoć i ništa drugo.

Gospodo, debla će očito prizimit ma ako ih ne sanirate, u slučaju tragedije, vi snosite potpunu krivnju i odgovornost.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.