|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU SOLINA

 

OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU SOLINA

Poštovani gospodine Gradonačelniče, neugodno sam iznenađen, kao i mnogi stanovnici Hektorovićeve ulice, programom i planom polaganja plinovoda kroz našu ulicu.

Već prije desetak dana bilo mi je sumnjivo, crvenon bojon, obilježavanje asfalta u ulici po njenon cilon dužini. Te švrljotine su upućivale da se ima nešto za prekopavati.

Nisan, a virujen ni drugi, kontra napretka i oplemenjivanja komunalnog stanja, no iznenađuje datum početka i završetka istih. Po dostupnim informacijama radovi su već započeli a kane ih završit u devetom misecu.
Moderna tehnologija čini čuda te zbunjuje tako dugačak rok izvođenja radova. A radi se o kratkoj ulici koju je moguće prekopati u pet dana.

Ljeto je vrime godišnjih odmora, kad žega ne da nosem povirit vani, pa čudi zašto ta ZG firma nije i sama na godišnjem. Kreće paranje asfalta, kopanje, premještanje instalacija, nestanak vode i struje, prašina i nesnosne prometne gužve.

Dalmacija je geografski smištena na područje di nema zimskih zapreka za radove. Zašto se odabrao ovi datum, nije valjda da se plinske instalacije moraju u hitnom roku montirat. Ako moraju onda čudi zašto se već to nije obavilo u predlitno vrime. Nije vrag da će se plaćat penali zbog zakašnjenja.

Virovatno se sićate slučaja u Splitu, od prošlog lita, kada je ista firma u lito krenula kopati trasu za svoj plinovod. U roku hitno im je to zabranjeno sa strane splitskog gradonačelnika te sa pravom očekujemo da i sami pozovete na razgovor iste i zabranite radove do jeseni.

Vi ste legitimno i demokratski izabran da štitite interese grada Solina i nas građana. Vi ste taj koji nas je već trebao kontaktirati i iznijeti ovaj suludi plan. Nisan primjetija da ste to bilo gdje objavili a virovatno ste znali za njega.

Samo suradnja vodi napretku. I mi imamo neka prava kad je u pitanju prostor gdje živimo.

Ovim dozvoljenim litnjim akrobacijama kopanja, ne odajete nam vašu brigu za našu sigurnost i normalan život.

Još jednom, očekujemo da zabranite radove sve do završetka ljeta jer je jesen idealno vrijeme obavljanja tih poslova.

U nadi da ste razumili našu poruku, srdačno vas pozdravljamo.

Ante Tešija
Hektorovićeva ulica

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u