|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Otvaranje izložbe „Naš svijet u bojama“

 

O

 

Polaznici Škole crtanja koju u Gradskoj knjižnici Solin vodi akademska slikarica Anita Jakelić Bačić u četvrtak, 27. lipnja priređuju u Teatrinu GK Solin svoju završnu izložbu likovnih radova. Otvaranje izložbe predviđeno je za 19 sati, a moći će se razgledati tijekom ljetnih mjeseci u radno vrijeme Knjižnice.

Polaznici Škole crtanja su djeca osnovne škole od 1. do 8. razreda, a na izložbi će biti prezentirani njihovi najuspješniji radovi nastali tijekom ove pedagoške godine.

„Djeca na radionicama uče osnove crtanja koje radimo u olovci i ugljenu te prolazimo većinu slikarskih tehnika. Ove godine motive smo crpili iz reprodukcija starih majstora slikarstva, ali i iz svakodnevnih životnih situacija. Ove godine smo na radionicama imali malo više djece od 7 do 10 godina starosti stoga smo prilagođavali rad njima, a naši „stariji“ polaznici rado su prihvatili nove naraštaje pa je tako i naziv izložbe „Naš svijet u bojama“ osmislila Petra, prvašić, a stariji su naziv s oduševljenjem prihvatili. To je njihov zajednički svijet koji sanjaju u bojama, a kroz svoj likovni talent rado ga dijele s ostatkom svijeta i ja im želim da ih uvijek prate boje i ona njihova najljepša priča – dječja“ – objasnila nam je voditeljica Anita kako su došli do imena izložbe i kako njihove radionice izgledaju.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL