|  |  |  |  | 

Grad Solin Solinjani pitaju Vijesti ZP Izdvojeno

OSNOVNOŠKOLSKE VEZE I VEZICE: “Da zaposlila sam muža od pedagoginje”

 

I dok nam Lijepu Našu nagriza korupcija, veze i vezice, i naš mali Gradić, najmađi u toj istoj Lijepoj Našoj sigurno ide istim stopama.

Kada smo već najmlađi Grad, kada imamo najvišu stopu nataliteta, bilo bi lijepo da se možemo i pohvaliti da uopće nemamo problema s korupcijom vezama i vezicama ili bar da smo na najnižoj stopi istoga.

Tako smo igrom slučaja doznali da te male i malo veće veze i vezice nagrizaju i naše školstvo, točnije OŠ don Lovre Katić.

Naime, prema nepobitnim saznanjima bez natječaja u toj školi je zaposlen suprug pedagoginje.

Obzirom da je kod nas sasvim normalno da cijele obitelji rade u istoj ustanovi, dok neke druge obitelji nemaju uopće šansu da itko iz njihove obitelji uopće ima zasnovan radni odnos, pa se isti takvi održavaju na životu hraneći se zrakom, koji je hvala dragom Bogu još uvijek besplatan, ništa čudno, reći ćete.

Obzirom na saznanja do kojih nije bilo problem doći, jer se je i sam suprug pedagoginje hvalio načinom na koji je zaposlen, potražili smo i drugu stranu priče, jer naravno svaka medalja ima dvije strane, a nama je istina na kraju uvijek najvažnija.

U razgovoru s ravnateljicom OŠ don Lovre Katić Anđelkom Slavić, koju su ovaj naš upit i informacija vidno uzrujali saznajemo, da osim što smatra da nismo korektni radi takvih upita, gospođa ravnateljica je navela:

“Da zaposlila sam dotičnog gospodina kao i mnoge prije, pa čak i tvog školskog kolegu, koji je u jednom trenutku bio bez posla, tad nisam gledala čiji je već mi je on sam došao reći da traži posao i kad nam je trebala zamjena on je bio primljen. Zašto o tom nisi pisao, već sada pišeš kad sam zaposlila muža od kolegice i to pedagoginje. Naš podvornik koji je zaposlen na neodređeno išao je na bolovanje i hitno nam je trebala zamjena. Znajući da je od kolegice muž trenutno bez posla istoga smo primili.

Na moje pitanje zašto niste dali natječaj na Službene stranice Grada Solina www.solin.hr da hitno tražite radnika tako da i drugi nezaposleni građani Solina dobiju istu šansu, ravnateljica je kratko prokomentirala da ona po zakonu ne mora za posao na određeno dati nikakav natječaj već da može zaposliti i bez istog.

Plemenito je pomoći u nevolji, ali je još plemenitije svakom dati jednaku šansu, a ako su kvalitete podjednake, tada uključiti moralnu i ljudsku stranu, pa zaposliti onog kome je to prijeko potrebno, npr. nekoga tko u obitelji nema nikog zaposlenog ili nekog tko ima zaposlenog člana obitelji na potplaćenim poslovima, a ne se povoditi za onim što vlada u Lijepoj Našoj, zaposli sve članove familije pod istim krovom, da nam rastu klanovi, da nam se škole, javne, gradske i druge ustanove pretvore u obiteljska gospodarstva… firme… službe, kako bi sutra isti ti mogli nastaviti zapošljavati sva svoja buduća pokoljenja.

Ravnateljicu poznajem od kada je stupila na svoju dužnost i zaslužna je za dosta toga, pa mi je još manje jasno kako je uspjela podleći onom što nas najviše truje i uništava, zapošljavanju preko veze.

Moralno je da se zapitamo, do kada, zar nije više dosta pogodovanja i to posebno u ovako visokim institucijama.

Je li moralno da se takve osobe i sutra ponovno natječu za mjesto ravnatelja/ice i da nastave sa svojim načinom zapošljavanja po babi, po stricu, po didu, po tko zna kome…

Kakvu poruku šalju baš sa tog odgojnog mjesta našoj djeci, pitate li se???

 

Kada mislite reći…E SADA STE PREŠLI SVAKU GRANICU DOBROG UKUSA…E SADA JE DOSTA!!!

AKO NE ZBOG VAS…ONDA SIGURNO ZBOG VAŠE DJECE…

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u