|  |  | 

Sport Sport

Održana planinska utrka Kozjak – In memoriam Ivica Radeljić 2020.

 

Prošlog vikenda, točnije u subotu 10. listopada 2020. održana je 12. Planinska trka Kozjak 2020., „In memoriam Ivica Radeljić“, koju za seniore i seniorke te juniore i juniorke, organizira AK Solin.

Sudjelovali su natjecatelji iz 18 klubova, bilo da je riječ o atletskom, biciklističkom, triatlon ili maraton klubu te planinarskom društvu. Prvo mjesto je zauzeo Ivica Bulić iz AK Dubrovnik, a od žena Nikolina Šustić Stanković iz NK Marjan.

Tradicionalno start utrke započeo je upokraj starog zvonika u Kaštel Sućurcu, a krajnji cilj utrke za seniore bila je crkvica Sv. Luke na Kozjaku, dok su juniori cilj imali kod planinarskog dom Putalj.

Na samom startu trku je započelo 24 natjecatelja u konkurenciji seniora i seniorki te petero natjecatelja u kategoriji juniora i junirorki. Staza za seniore i seniorke vodila je od sućuračke rive, preko padina Kozjaka do crkvice Svetog Luke na jednom od vrhova Kozjaka, ukupne dužine 8 km.
Stazu je najbrže pretrčao Dubrovčanin Ivan Bulić u vremenu od 41 minutu i 30 sekundi i time je zauzeo prvo mjesto. Drugo mjesto je pripalo Marinu Koceiću iz AK Solin, a treći je na cilj stigao Ivo Čupić iz HPD Mosor Sikire.
Ova trojica atletičara osvojila su prva tri mjesta u muškoj konkurenciji, u kojoj su nastupili atletičari u dobi od 20 do 64 godine života.
U istoj kategoriji među ženama najbrža je bila Nikolina Šustić Stanković iz NK Marjan, Sanja Vlastelica iz Ragbi kluba Nada te Lucija Strihić iz AK Maksimir.

Juniori i juniorke pretrčali su, kako smo već naveli, nešto kraću stazu, u duljini od 5,7 km, do planinarskog doma Putalj, a najbrži među njima bio je Frane Gašpar iz AK Zabok, dok je između dvije juniorke koje su startale bolja bila Diana Jones iz AK Šibenik.

Potpune rezultate trke možete pogledati OVDJE

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL