|  |  | 

Općina Klis ZP Izdvojeno

Obnova tvrđave Klis: Nova faza obnove zidina nakon sanacije ozbiljnih oštećenja

 

 

 

Načelnik općine Klis, Jakov Vetma, objavio je svom facebook profilu važne vijesti o nastavku projekta obnove Tvrđave Klis.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture, uspješno je saniran dio zida iznad ljetne pozornice koji je bio ozbiljno oštećen, čime je omogućeno sigurno održavanje većih događanja nakon više od pola godine izbjegavanja istih.

Sanacija oštećenog dijela zida predstavlja značajan korak u očuvanju kulturnog nasljeđa Tvrđave Klis te u stvaranju sigurnog i atraktivnog okruženja za kulturne i turističke aktivnosti.

Načelnik Vetma istaknuo je važnost kontinuiranih ulaganja u obnovu i održavanje kulturnih spomenika, naglašavajući da je Tvrđava Klis ne samo povijesno važno mjesto, već i ključna turistička atrakcija koja doprinosi razvoju lokalne zajednice.

Uz to, načelnik Vetma najavio je i sljedeći korak u obnovi Tvrđave Klis – projekt obnove obzida u vrijednosti od 1.7 milijuna eura. Ovaj ambiciozni projekt bit će ključan za daljnje ojačavanje infrastrukture tvrđave te za poboljšanje turističke ponude koja će privući brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva.

Ovaj napredak u obnovi Tvrđave Klis predstavlja primjer uspješne suradnje lokalnih vlasti i Ministarstva kulture u očuvanju kulturne baštine Hrvatske te u poticanju razvoja turizma na lokalnoj razini. Svi građani i posjetitelji s nestrpljenjem očekuju nastavak radova i obnovu jednog od najvažnijih kulturno-povijesnih spomenika regije.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL