|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Obavijest iz ViK-a Split, raspored cisterni za dan 8.travnja, 2019.

 

Vodovod i kanalizacije d.o.o.. Spliut javlja da s obzirom na veću količinu kiše koja je pala s četvrtaka na petak i uzrokovala zamućenje na izvoru rijeke Jadro koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita, te rezultate ispitivanja vode u pojedini dijelovima vodoopskrbnog sustava koji upućuju da je parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti, preporuka o prokuhavanju vode za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju i dalje je na snazi.

Analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno – kemijski parametri su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe NN 125/17, te očekujemo, kako će svi mikrobiološki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku 125/17, što ukazuje kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo savjetujemo preventivne mjere prokuhavanja.

O rezultatima Laboratorija za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano će se pratiti i o svim promjenama bit ćete pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i naše web stranice www.vik-split.hr

Za današnji dan  ponedjeljak 8. travnja, 2019. ViK – Split putem autocisterni i vodospremnika osigurat će dostavu vode za korisnike koji se napajaju vodom iz izvorišta rijeke Jadro prema rasporedu u privitku.

Područje Solin – Klis

Transporter sa vodospremnikom od 1000 l vode:
Vranjic / ispred pošte 10:30 – 11:00
Solin / centar, ispred pošte 11:15 – 11:45
SV. Kajo / Don Frane Bulića / kod Konzuma 12:00 – 12:30
Gornja Rupotina / A. Starčevića / parking kod Kapelice 12:45 – 13:15
Klis Megdan / ispred zgrade Općine 13:30 – 14:00
Klis Kosa / kod dućana Toni 14:15 – 14:45
Mravince / kod igrališta (kod parka) 15:00 – 15:30

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u