|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NOGOMET – HT 1.HNL: Nakon legendarnog Ivana Radića grad Solin dobio tri prvoligaška sudca i delegata

 

 

 

Vicko Bućan, Duje Strukan, Alen Jakšić i Vice Vidović u elitnom hrvatskom razredu

 

SOLIN – Grad Solin je zasigurno raritet, ako izuzmemo Zagreb i regionalne centre, kada su u pitanju službene osobe na utakmicama elitnog hrvatskog nogometnom razreda, Hrvatski telekom Prva liga. Nakon legendarnog Ivana Radića Đorđa grad Solin dobio tri prvoligaškog sudca i delegata.

Čak četvorica stanovnika grada Solina su djelitelji i kontrolori pravde na prvoligaškim utakmicama u sezoni 2021./2022., sudci Duje Strukan, Alen Jakšić i Vice Vidović, te delegat Vicko Bućan!

Na listi delegata HT 1.HNL, Završnice HNK i Prve HNL juniora, kadeta i pionira u natjecateljskoj godini 2021./2022., među njih 34, je Vicko Bućan iz Mravinaca. Ovo je njegova službeno četvrta sezona u tom najvišem hrvatskom nogometnom razredu. Bućan je ujedno i prvi delegat na tom rangu s područja grada Solina.

Sudac Duje Strukan, odnedavno stanovnik Kučina, je u elitnoj skupini sudaca HNS-a, među šest najboljih. Strukan je i Druga kategorija UEFA sudaca, i na pragu je ulaska u elitnu skupinu.

Na „B“ listi, u prvoj skupini je 14 pomoćnih sudaca, a među njima su Alen Jakšić i Vice Vidović, obojica iz Solina. Jakšiću je ovo peta, a Vidoviću druga sezona u elitnoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Čestitamo im, i želimo svima stepenicu više!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.