|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Solin

 

Manifestacija Noć knjige održat će se 23. travnja diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, ovogodišnja tema je „Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena“, a zaštitni znak dinosaur Gjuro Nachitanovicz.

Gradske knjižnica Solin i ove je godine pripremila bogat i raznovrstan program u sklopu ove  manifestacije. Kako se ove godine obilježava 70 godina od objavljivanja Gospodara prstenova tim će povodom u Središnjoj knjižnici biti postavljena i izložba kao posveta tom književnom klasiku J.R.R. Tolkiena dok će u Ograncima i u Središnjoj knjižnici biti postavljeni plakati, odnosno, infografika usporedbe između Ivane Brlić Mažuranić i J.R.R. Tolkiena.

U Ogranku Mravince–Kučine od četvrtka 18. travnja moći će se razgledati izložba knjiga pod motom manifestacije „Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena“.

Program za najmlađe započinje kazališnom predstavom Produkcije Z „Lijepo putovanje Lijepom našom“ koja će se održati u Teatrinu GK Solin u subotu, 20. travnja. Od ponedjeljka do četvrtka, od 22. do 25. travnja svaki dan u 11 sati redom u Središnjoj Knjižnici, potom u Ogranku Vranjic, zatim u Ogranku Mravince-Kučine i u četvrtak u Svetom Kaju održat će se pričaonice i kreativne radionice „Žabe traže kralja“ na kojima će djeca naučiti izrađivati žabe origami tehnikom.

Čitateljski klub Kult(na) ura svoj će sastanak održati u četvrtak, 25. travnja u Studijskoj čitaonici s početkom u 18 sati, a u goste im stiže književnica Tea Tulić, slobodno se možete priključiti. Taj isti dan, ali u 20 sati u Teatrin GK Solin stiže Teatar Gavran s predstavom „Na kavici u podne“.

Noć knjige ove će godine u solinskoj Knjižnici biti zaokruženo predstavljanjem slikovnice „Škola na kraju šume“ Tina Listeša, predstavljanje slikovnice predviđeno je za petak, 26. travnja s početkom u 19 sati.

I na kraju, tu je i poslastica za sve knjigoljupce kojima u kućnim knjižnicama nedostaje poneki dobar naslov, od petka 19. travnja do subote 27. travnja u Teatrinu će biti organiziran Buvljak knjiga, odnosno, prodajna akcija otpisanih knjiga po simboličnim cijenama.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL