|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NK SOLIN: Uoči zadnjeg prvenstvenog kola 1.HNL pionira i kadeta

 

Hoće li Hajduk igrati za Solin?

SOLIN – Dok su seniori Solina s jednom nogom već u nižem razredu upaljen je alarm i u omladinskom pogonu kluba s Jadra. Ugrožen je status pionira i kadeta Solina, koji igraju u elitnom hrvatskom razredu niz godina. Poznato je da se na kraju prvenstva radi posebna tablica u kojoj se zbraja bodovni učinak pionira i juniora!

U zadnjem kolu 1.HNL pionira i kadeta na rasporedu su utakmice u nedjelju, 12. svibnja 2024. Klubovi, kojima prijeti ispadanje u niži razred igraju u isto vrijeme, pioniri s počekom u 15 sati, a kadeti u 16,45 sati,

RASPORED RIVALA: U Pakoštanima igraju Zadar i Solin, u Splitu Hajduk i Lučko, a u Koprivnici Slaven Belupo i Varaždin. Kako je Zadar uvjerljivo zbirno najlošiji i već se oprostio igranjem u ovom razredu natjecanja, te je očekivati pobjede Solina u obje kategorije. No novih šest bodova ne garantira ostanak, jer ovisi kako će proći rivali Slaven Belupo i Lučko. Hajduk je naravno puno jači od Lučkog i očekivati je da se nakon osvojenih kupova RH pioniri i kadeti Hajduka oproste pobjedama na kraju sezone, a ne da se sramote kao seniorski sastav pred svojim navijačima. Obje pobjede Hajduka u prilog susjedima iz Solina, naravno uz pun uspjeh Solina protiv Zadra, bez obzira na ostale rezultate. Svakako da ne bi bilo dobro, za Klub s Jadra, koji ove godine broji 105-tu godišnjicu utemeljenja da tri kategorije ispadnu u niži razred.

Suradnja na razini seniorskih momčadi, čak devet igrača Hajduka na dvojnoj u Solinu nije urodila plodom, stoga je očekivati da će pioniri i kadeti Hajduka odraditi punom snagom zadnje utakmice u ovom prvenstvu, i uzdignutih ruku proslaviti dvostruko osvajanje Kupa Hrvatske! Uređeni stadion uz Jadro, neće valjda biti uskraćen za dostojne proslave otvaranja, makar na kraju sezone!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.