|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NK SOLIN: Splićanin Luka Bonačić, novi trener Solina

 

 

Ivica Rakušić i Luka Bonačić

Nakon sporazumnog raskida sa trenerom Labrovićem

SOLIN – Nakon poraza od Jaruna, prošlog petka u Dugopolju, Solin se učvrstio na zadnjem mjestu 1.NL. Odmah poslije utakmice trener Solina Mirko Labrović je predsjedniku Ivici Rakušiću i dopredsjedniku kluba Toniju Beškeru stavio mandat na raspolaganje. Njegova ostavka je prihvaćena u subotu na sjednici Izvršnog odbora, a njegov pomoćnik Duje Tokić bio je alternativno rješenje svega dva dana! Iskusni Splićanin Luka Bonačić (69) preuzeo je klupu Solina! Vijest nije iznenađujuća, jer je Bonačić trener koji voli iskušenja, te će pokušati spasiti momčad s Jadra od ispadanja, premda su se nakon zadnjeg poraza od Jaruna učvrstili na posljednjem mjestu, koje izravno vodi u niži rang, dok pretposljednjeg čekaju kvalifikacije sa drugoplasiranim klubom Druge NL.

Luka Bonačić je kao igrač nastupao za Hajduk, Šibenik, Grasshoper, Maribor, VfL Bochum, Malagu, te australsku momčad Footscray JUST i Melbourne Croatia. Kao trener je vodio Hajduk, Jadran iz Supetra, GOŠK Dubrovnik, Pazinku, Zadar, Slaven Belupo, Neretvu iz Metkovića, Varteks, Hrvatski dragovoljac, NK Mosor, Muru, Zagreb, Rijeku, iranski Fulad Ahvaz, te Dinamo iz Tirane u Albaniji, a neke od njih u nekoliko navrata! Prije nekoliko desetljeća je trenirao nekoliko klubova u Novom Zelandu.

Angažiranjem Bonačića, u klubu s Jadra su pokazali da im je itekako stalo do ostanka u ovoj ligi. Bonačić je već u utorak predstavljen igračima i nastavio treninzima, uoči prvog prvenstvenog iskušenja, u petak u Sesvetama!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.