|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NK SOLIN: Počele manifestacije povodom 100-te obljetnice osnutka kluba

 

Slijedeći vikend turnir dječaka „Solin Winter Cup“

Nastupa 600 dječaka iz 30 klubova

SOLIN – Solinski nogometni drugoligaš je osnovan 1919. godine i u tijeku su pripreme za obilježavanje tog značajnog datuma, 100-te obljetnice kluba. Središnja svečanost je planira u lipnju mjesecu.

Proslava počinje organizacijom turnira dječaka, U8, U9 i U10, pod nazivom „Solin Winter Cup. U organizaciji Škole nogometa NK Solin slijedeće vikend, od 1. do 3. veljače 2019. odigrati će se turnir na kojemu će igrati preko 40 sastava iz 30 klubova, oko 600 mladih nogometaša, Solina, Hajduka, Lokomotive (ZG), Splita, Adriatica, Primorca,…. Igrati će se tri dana od 8 do 17 sati na igralištu uz Jadro, a finalne utakmice su u nedjelju u 14 sati.

Nagrade će dijeliti bivši igrači Solina, Drago Ćelić, Darko Dražić, Ivica Bubić, Žarko Poljak, Nikica Jaman, Ivan Pisac, Mladen Kalinić, Tomislav Nakić, Tihomir Duvnjak, Joško Jeličić,…. Povjerenik natjecanja je Ivan Gudelj, trener hrvatske kadetske reprezentacije.

Turnir se organizira uz pomoć županije Splitsko-dalmatinske, Grada Solina, NK Solin, Solinske zajednice sportova, Crvenog križa, te sponzora Salona liber, Čistoća, CB Relex, restoran Gurman, mesnice Đakula i Spajić. Za ovu prigodu će biti u funkciji prostorije bivšeg restorana Zvonimir na stadionu Pokraj Jadra!

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u