|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NK SOLIN: Izvršnog odbora Kluba prihvatio ostavku trenera i stručnog stožera

 


Kaštel Gomilica, 2.HNL, NK Solin, 31.06.2022.
Zoran Roglić i Toni Golem, pomoćni i glavni trener NK Solin
Snimio: Miro Podrug

Toni Golem nije više trener NK Solin

SOLIN – Splićanin sa zagrebačkom adresom Toni Golem nije više trener nogometnog prvoligaša Solina. Tri uzastopna poraza u drugom dijelu prvenstva je zasigurno razlog njegove iznenadne ostavke. U ponedjeljak navečer, 6. ožujka 2023. na sjednici Izvršnog odbora kluba prihvaćena je njegova ostavka.

– Izvršni odbor kluba je prihvatio njegovu ostavku, i zahvaljujemo se na njegovom dosadašnjem učinku, kako prošle tako i ove sezone. Zahvaljujemo od srca gospodinu Golemu na izvrsnoj suradnji i rezultatima tijekom ovih 14 mjeseci od njegovog dolaska u klub. Najprije je sa svojim suradnicima i igračima uspio osigurati ostanak u drugoligaškom društvu, danas prvoligaškom, što nije bio nimalo lagan izazov s obzirom na situaciju u kojoj smo bili u tom trenutku. Potom je u aktualnoj polu sezoni momčad doveo do izvrsnog drugog mjesta prvoligaške ljestvice, na čemu svakako velike zasluge imaju upravo trener Golem i njegovi suradnici. NK Solin će javnost izvijestiti o imenu novog treneru odmah po donesenoj odluci. Treninge će do izbora novog trenera voditi dosadašnji pomoćnik Zoran Roglić, a i utakmicu u Vukovaru ako se do tada ne imenuje novi trener. Odlaskom Golema kompletan stručni stožer je također pod ostavkom, jer izborom novog trenera konsolidirati će se novi stručni stožer – kazao je predsjednik Uprave NK Solin Miroslav Delić.

– Zahvaljujem svojim suradnicima i igračima, te čelnicima kluba na lijepih 14 mjeseci na klupi Solina. Smatram da smo i u prošloj i u ovoj sezoni napravili vrlo dobre rezultate. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svojim sada već bivšim igračima, želim i njima i cijelom klubu svu sreću u nastavku sezone te da se zadrže u vrhu prvoligaške ljestvice. Smatram da momčadi u ovom trenutku treba nova energija, a pred mnom su novi izazovi za koje se nadam da ću s jednakim uspjehom uspjeti realizirati. Ovo je situacija koja nikada nije lagana ni za klub ni igrače a ni trenera, no istovremeno je sasvim normalna i uobičajena u svakom sportskom kolektivu – kazao je trener Golem, koji ostavlja Solin na visokom četvrtom mjestu Prve NL.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.