|  | 

Sport

NK SOLIN – 2.HNL: Iz tabora solinskoga drugoligaša poručuju

 

Foto: Ivica Čavka

Očito su se u drugoligašu Gorici preračunali

Utakmica u Velikoj Gorici je ispred nas i tako se spremamo, i tko pobjedi neka ide dalje – rekao je Joško Delale predsjednik NK Solin.

Nogometni klub Solin je službeno dobio licencu za 1. HNL za sljedeću sezonu, 2017./2018. Uoči posljednjeg kola Druge HNL dobio je Odluka nakon Žalbenog postupka i licenca je službeno stigla u klub s Jadra, stoga je ogled u posljednjim kolu drugoligaškog prvenstva u Velikoj Gorici između drugoplasiranog domaćina Gorice i trećeplasiranog Solina, ustvari kvalifikacijska utakmica za prvoligaške kvalifikacije s pretposljednjim prvoligašem! Točno je da su Solinjani dobili licencu za 1.HNL, ali će kvalifikacijske, a eventualno i prvoligaške utakmice morati igrati na Parku mladeži u Splitu, jer su za taj stadion i dobili licencu.
Nažalost, umjesto da se razmišlja o nedjeljnoj utakmici u Velikoj Gorici, stižu razna nagađanje i prigovori iz tabora drugoligaša iz Gorice.

Po svim pokazateljima je očito da su se Gorićani malo preračunali, što su potvrdila događanja na utakmici između Rudeša i Gorice. Nitko u taboru solinskog kluba nije želio komentirati utakmicu između Rudeša i Gorice, na kojoj je čak šest igrača iz Velike Gorice dobilo treći žuti karton i nemaju pravo nastupa u važnoj utakmici protiv Solina! Zaista čudno, jer su neki od njih bili nepotrebni.

– Ne znam čemu im služi ta žalba. Jedino ako neki od njih ne žele svaliti svoju krivicu na druge, jer su se očito u HNK Gorica malo preračunali, nije im ispalo kako su planiralo. Očistiti se žutih kartona uoči kvalifikacija ali na njihovu nažalost mi nismo odustali od Prve lige. Uz to je očito da su povrijedili i Disciplinski pravilnik, ako se detaljno analizira utakmica koju su pobijedili. Spomenutu utakmicu je gledala cijela javnost. Utakmica u Velikoj Gorici je ispred nas i tako se spremamo, i tko pobjedi neka ide dalje – rekao je Joško Delale predsjednik NK Solin.

Iz HNK Gorica se navodno uputili žalbu glede statusa (ugovara) Solina i njegovih licenciranih igrača. No, Solinjani tvrde da su sve potrebne dokumente dobili legalno u konzultaciji s odgovarajućim službama Ministarstva, HNS i Odjela za licenciranje. Tajnik i predsjednik NK Solin Miro Dugeč i Joško Delale smatraju da su sve dokumente za žalbeni postupak pripremili prema propisima i rokovima, radeću usporedo na svim potrebnim Kriterijima za dobivanje Licence za 1.HNL, a usporedo i za 2.HNL, za koju su dobili licencu u prvom roku.
– Sve smo uredno i korektno odradili po propisima i napucima Komisije za licenciranje. Svih šest Kriterija smo zadovoljili. Dobivanje licence je dodatni motiv za našu momčad. Neće nam biti lako protiv Gorice, bez obzira tko ima a tko nema pravo igrati, jer i mi nismo u najjačem sastavu – kategoričan je Delale.

Tajnik kluba Miro Dugeč, koji je pripremao kompletnu dokumentaciju, je rekao:
– HNS je u pravu kad nam je izdao licencu u žalbenom postupku. Ministarstvo RH je potvrdilo profesionalnost NK Solin. Od 23 licencirana igrača, njih 14 ima ugovore s Nogometnim klubom Solin. Osim toga većina naših igrača je poniklo u našem klubu i završilo juniorski staž, a to je posebna priča. Sve to je zatim objavljeno i u službenim glasnicima HNS-a.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.