|  |  | 

SD Županija Sport

NK DUGOPOLJE – 2.HNL: Trener Jure Srzić poveo drugoplasiranog drugoligaša iz Dugopolja

 

Trener Jure Srzić i predsjednik Mario Smodlaka

Došli Šego i Brković, upitni Dago i Mekić

DUGOPOLJE – Prvo ovogodišnje okupljanje i prozivka igrača drugoplasiranog nogometnog drugoligaša Dugopolja obavljeno je prošle subote, 9. siječnja 2021., u press centru na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju.

Igrače je pozdravio predsjednik kluba Mario Smodlaka čestitajući im na vrlo uspješnom jesenskom dijelu sezone. Najavio je pojačavanje konkurencije u momčadi kako bi i dalje pružala svoj maksimum u nastavku sezone. Predstavio je dvojicu mladih hrvatskih reprezentativaca, koji dolaze na posudbu, hajdukovca Michaela Šegu (20), povratnika iz slovenskog Brava, i Arijana Brkovića (19) iz Slavena Belupa. Za sada je klub napustio samo Mate Čorić, dok je upitan povratak Mekića i Dage posuđenih iz Osijeka!

Predsjednik se zahvalio HNK Hajduk na vrlo uspješnoj suradnji koja je rezultirala u stručnom dijelu preko trenera Srzića i posudbama Vujčića, Bushaja i Šege. Predsjednik je istaknuo da od idućeg ponedjeljka kreće postavljanje umjetne trave na pomoćnom terenu, radovi bi trebali biti završeni za desetak dana. Vrijednost radova je oko dva milijuna kuna i nakon toga će prva momčad i Škola nogometa imati ponajbolje uvjete za rad u Dalmaciji što iskazuje ambicije kluba.

Trener Jure Srzić nakon pozdrava i čestitaka, predstavio je plan priprema za nastavak sezone. Prvi dan je obavljeno testiranje, a od ponedjeljaka kreću treninzi, koji će se zbog spomenutih radova na terenima od ponedjeljka održavati na umjetnoj travi stadiona u Poljudu. U sklopu sportsko-tehničke suradnje sa Hajdukom prošlosezonski trener kadeta na Poljudu Jure Srzić i njegov mladi asistent Anđelo Roguljić su u stručnom timu, uz domaće kadrove Ivicu Mišu, te kondicijske Dalibora Jurića i Mislava Braovića.

– Trenirati ćemo na Poljudu do prve pokusne utakmice sa Rudešom u Makarskoj, 20. siječnja. Dogovorene su još dvije sa drugoligašima, Solinom 23. i Hajdukom II 30. siječnja, dok trećeligaši nisu počeli sa treninzima – rekao je uspješni trener Jure Srzić, a o ambicijama kluba je bio malo oprezniji:

– Naravno da nam je cilj gornji dom na ljestvici. Prijelazni rok još nije gotov, a nakon toga možemo nešto konkretnije. Osjećam raspoloženje igrača i uprave kluba, letvica je podignuta.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.