|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

Nisam ja Solin Live našao na MOST-u

 

most neven

 

Čista obraza i uzdignuta čela hodam kroz život i svoj grad već trideset i kusur godina. Oni koji me poznaju, znaju da svim srcem živim i punim plućima dišem za ovaj grad. Pozdravljam sve što će doprinjeti njegovom boljitku, a da se pritom ne ošteti nikog drugog. U tu svrhu sam i pokrenuo neovisni news portal kako bi Solin približio ljudima i ljude Solinu. Svaka priča je vrijedna objave, uvijek će biti za i protiv iste, ali fala Bogu nismo svi isti.

Nedavno je gradom kao bomba odjeknula kandidatura mlade solinske poduzetnice Ivane Ninčević na listi MOST-a i to na visokom trećem mjestu. Cijela operacija je izvedena u strogoj tajnosti, svi akteri su se obvezali na šutnju koju je objavom na svojim stranicama prekinuo Večernji List.

Moram priznati da sam se razočarao što ta exluziva nije pripala Solin Live-u iz više razloga. Kao prvo, mladi smo portal a mlada poduzetnica uvijek naglašava kako mlade treba gurati u prvi plan kao zalog za bolju budućnost. Kao drugo, iz Solina smo koji ju je afirmirao u svakom pogledu htjela ona to priznati ili ne, iz Solina je započela svoj poduzetnički i sad najnovije politički put. Kao treće, bili smo ako ne prijatelji onda dobri poznanici. No, odlučeno je drugačije i neka je. U cijelu priču je uključeno meni par bliskih osoba i sad tu nastaje problem. Odjednom mi se predbacuje subjektivnost. Druge uzdižem, njih gadim, pišem naručene tekstove.

Pa čekaj malo ???
Stranke su se zahuktale u svojim kampanjama, dobijem uredne pozive na razne skupove o čemu izvještavam redovito na portalu, no od strane stranke Most, platforme Most, simpatizera Mosta ili kako li se već nazivaju nikakav poziv. S jedne strane kažu da nisu stranka, pa onda da još u Solinu nisu osnovani, pa da je to utrka za Sabor a ne lokalna, pa da nikad nisu ni bili u Solinu. A znali su se slikat nasred mosta i onda meni pošalju tekst sa slikom par sati nakon šta su bili tu, a na kojemu ja nisam bio da to objavim.

Malo sutra.
Dođite gospodo draga, otkrijte svoja lica, kažite tko ste i šta ste, predstavite svoju glavnu perjanicu, nek odgovori na par vrućih pitanja, nije da nema iskustva u javnom nastupu. Ja ne grizem, ja samo časno i odgovorno, pro bono još uvijek obavljam novinarsku profesiju s kojom sam se nedavno upoznao.

Mlad sam, griješim, al kako je mlada poduzetnica rekla, njen posao je da prati mlade poduzetnike dok ne stanu na vlastite noge. Od mene i portala je očito odavna digla ruke. Nadajmo se da ih sutra neće dignuti i od svoga grada.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...