|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Nezavisna lista birača u Solinu: ZGRADA NA ZGRADI!

 

Nova objava Nezavisne liste birača Solina

ZGRADA NA ZGRADI!

Usprkos opetovanim primjedbama i upozorenjima kako je solinsko gradsko naselje Priko vode urbanistički zasićeno i u značajnoj mjeri devastirano, njegova getoizacija se nastavlja nesmanjenom žestinom. Na nekoliko lokacija u ovom gradskom naselju građevinske aktivnosti i radovi su u punom zamahu. Nije problem u činjenici što se rade pojedini stambeni objekti, već u tome što su prostorni kapaciteti za kvalitetnu i sadržajnu izgradnju i uređenje ovog prostora poprilično potrošeni. Ljudi koji žive u ovom kvartu svakodnevno na svojoj koži osjećaju nedostatak osnovnih urbanih sadržaja za normalan i ugodan život, poput kvalitetnih i funkcionalnih prometnica, parkirnih mjesta, dječjih igrališta, šetnica, parkova, kulturnih objekata, poslovnih i ugostiteljskih sadržaja itd.

Pored toga, ako je suditi prema pojedinim oglasima za prodaju nekretnina čini se da nas uskoro čeka novi val izgradnje stambenih jedinica na ionako pretrpanom prostoru. Ukoliko pogledamo malo dalje u budućnost čini se kako će biti pravo umijeće snaći se i kako tako funkcionirati u toj budućoj košnici za ljude.

Kao i uvijek postavlja se pitanje odgovornosti za ovo kaotično stanje. Tko je odgovoran za ovu bizarnu izgradnju, tko je „dao blagoslov“ na takve urbanističke planove? Gdje je tu odgovornost gradonačelnika i vladajuće većine?
Odgovor je jasan, očito nigdje!

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u