|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

Nevjerojatno, ali istinito: džungla u srcu Solina!

 

Što se događa kada arhitektonski dizajneri odluče malo eksperimentirati s urbanim pejzažom?

Pa, dobijete Širinu u centru Solina – mjesto koje neodoljivo podsjeća na džunglu, samo bez Tarzana i Jane.

Dok prolazite kroz Širinu, umjesto betona i stakla, susrećete se s bujnim zelenilom i egzotičnim biljkama koje bi se više uklopile u Amazonu nego u gradsku jezgru. Ne znamo tko je ovdje bio u tim planerskim sastancima, ali očito je netko ozbiljno žudio za avanturom.

No, najbolje od svega je ta mistična aura koja lebdi nad ovim mjestom. Zamišljate li samo šetnju po šoping centru, a onda iznenada – ((roar)) – iza ugla izlazi pravi dinosaur! Da, dobro ste pročitali. Tko treba virtualnu stvarnost kad imate džunglu u svom susjedstvu?

Izgleda da je netko pobrkao scenografiju za film s urbanim pejzažom. Možda su se inspirirali Jurassic Parkom ili su jednostavno zaljubljenici u floru i faunu. U svakom slučaju, Solin sada ima jedinstvenu atrakciju koja će sigurno privući nekoliko znatiželjnika – i nekoliko paleontologa.

Dok se ostatak svijeta bori s urbanim zagađenjem i nedostatkom zelenih površina, Solin odlučuje krenuti u potpuno drugom smjeru. Tko zna, možda će uskoro imati i svoj vlastiti safari park. Sretno, dragi turisti, a za sve vas lokalce – pazite se, možda vas neki dinosaurić pozdravi dok kupujete namirnice.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...