|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

NAPOKON SE OGLASIO I GRAD SOLIN

Foto: Solin Live

“Radovi na izgradnji solinske bazilike, na radost svih Solinjana i svih vjernika, bliže se kraju. Uz gradnju crkve neophodno je osigurati i adekvatnu kanalizaciju i odvodnju, kako samog objekta, tako i cijelog Gospinog Otoka. Stoga je u tijeku iskop rupe za buduću crpnu stanicu na Glorijetu koja će biti 4 metra ispod razine rijeke, dakle bit će ukopana ispod razine sadašnjeg parkinga. Ovdje želimo istaknuti da izgradnja stanice ni na koji način ne ugrožava projekt Grada o skorom uređenju Glorijeta i zelene površine. Naravno, tijekom radova strojevi su došli do vode (rijeke) koja se prepumpaje nazad u rijeku. Bitno je naglasiti činjenicu kako je riječ o zamuljenoj vodi, nikako ne onečišćenoj vodi ili fekalijama.

Investitor radova, sukladno zakonskoj regulativi je Vodovod i kanalizacija, a ne grad Solin. U svakodnevnom smo kontaktu s ViK-om, ali i s nadležnom Državnom vodopravnom inspekcijom i izvođačem radova. Odmah po uočenom zamućenju rijeke smo kontaktirali navedenu inspekciju te je na teren izašao i naš komunalni redar.

Iako Grad nije investitor svjesni smo da nas građani, s punim pravom, smatraju odgovornima za sve što se događa na našem teritoriju. Zato ćemo inzistirati da investitor i izvođač sve radove obave sukladno dobivenim dozvolama i da se rijeka Jadro maksimalno zaštiti. Stoga građane molimo za strpljenje, izvođač je intezivirao radove kako bi se crpna stanica što prije napravila. Još jednom naglašavamo kako voda nije onečišćena, već se u rijeku prepumpaje zamuljena voda do koje je mehanizacija došla uslijed radova. Po finalizaciji radova napokon ćemo dobiti adekvatnu kanalizacijsku infrastrukturu za novu baziliku, Gospin Otok i popratne objekte na istom.”

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u