|  |  | 

Zanimljivosti ZP Izdvojeno

Na internetu premijerno prikazane nove epizode pete sezone “Maše i Medvjeda”

 

30. srpnja su u online kinu KinoPoisk HD premijerno prikazane nove epizode pete sezone ruske dječje animirane serije “Maša i Medvjed” studija Animaccord. Nova sezona ima ukupno 26 epizoda.

Od jučer se mogu pogledati dvije: “Veliki pohod”, o veselim doživljajima naših junaka na putu do vulkana, i “Što je unutra?”, pregledno i humoristično Mašino uputstvo za konstruiranje tehnike. Nove epizode će se prikazivati jednom mjesečno. U petoj sezoni kompanija Animaccord epizode “Maše i Medvjeda” prvi put prikazuje u 4K rezoluciji.

Popularna ruska animirana serija je, inače, dospjela u Guinnessovu knjigu rekorda kao najgledaniji crtani film na YouTubeu. Prve tri sezone “Maše i Medvjeda” također se mogu pogledati na platformi KinoPoisk, koja se ozbiljno bavi sadržajima za djecu. Ranije je svojim gledateljima predstavila projekt vezan za drugi ruski animirani hit “Smešariki”.

Istovremeno s prikazivanjem nove sezone “Maše i Medvjeda” na KinoPoisku se prikazuje i novi glazbeni projekt studija Animaccord “Pjesmice za djecu”, u kojem je glavna junakinja također Maša. U svakoj epizodi ona predstavlja lako zapamtljive melodije, na kojima se odgajaju djeca u različitim zemljama svijeta, učeći azbuku, računanje i mnogo toga drugog.

Nova sezona “Maše i Medvjeda” i “Pjesmice za djecu” dostupni su poslije registracije na Kinopoisk HD na svakom uređaju. Crtani filmovi se mogu gledati i u sigurnom dječjem režimu online kina, koji može napraviti svaki registrirani korisnik. U katalogu dječjeg režima nalaze se na tisuće popularnih dječjih igranih i animiranih filmova. Ponuda se formira na temelju osobnih preporuka, uzimajući u obzir uzrast, spol i interese djeteta, a likovi iz bajki pomažu roditeljima da suptilno ograniče vrijeme gledanja crtanih filmova.

mm

ABOUT THE AUTHOR

MEDIJ PARTNER RBTH Hrvatska je dio ruskog medijskog projekta Russia Beyond the Headlines (RBTH) koji održava 16 stranica na 15 jezika, od kojih je jedna upravo hrvatska. RBTH predstavlja događaje i pojave u Rusiji, oslanjajući se na rad profesionalnih, neovisnih ruskih i stranih novinara. Uz to RBTH objavljuje širok dijapazon stručnih mišljenja o potezima Rusije na međunarodnoj sceni i o procesima koji se odigravaju unutar zemlje. Mi surađujemo sa preko 100 partnera u elektronskim i tiskanim izdanjima u Europi i svijetu.